Handbaldames pakken derde plek

Sport 50 keer gelezen

Pijnacker - Donderdagavond 14 oktober stond de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen van Dames 1 van Oliveo Handbal tegen Atomium 1 op het programma. Het Rotterdamse handbalteam stond dan wel laatste in de poule, maar het ging voortvarend van start. Na een aantal schoten op het doel scoorden de bezoekers 0-1.

Rianne van der Helm opende de score voor Oliveo en hierna volgden twee treffers van Sophie de Jong. Het spel werd wat chaotisch, maar Lisette Ruigrok wist toch te scoren. Ingrid Bruinen volgde met haar doelpunt. Atomium wist ook te scoren met een van richting veranderde bal waardoor de prima keepende Danique van Lokven op het verkeerde been werd gezet.

Shanna Nemethy onderschepte alert de bal bij de cirkel en kon zo scoren. Daarna scoorde ze weer op aangeven van Sanne van der Ende. Sophie scoorde haar derde punt. Na een kwartier spelen wist Atomium een strafworp te benutten en dit bracht de stand op 8-5. Laura Zuijdgeest scoorde twee keer na elkaar. Shanna scoorde op aangeven van Lisette na een snelle middenbal, wat coach Henny van Bemmelen zo graag ziet. Ester Reeuwijk scoorde op aangeven van Lisette. Laura maakte er 13-8 van. Atomium miste een strafworp in deze helft. Lisette, Shanna en Laura brachten de ruststand uiteindelijk op 16-9.

Coach Bemmel zag - ondanks de stand - dat er veel verkeerde keuzes werden gemaakt, doordat het spel te gehaast was. Het pakte veelal wel goed uit voor de thuisploeg, maar ter voorbereiding op het zaalseizoen moest het spel geconcentreerder. Atomium begon de tweede helft weer fanatiek met een geslaagde aanval.