Koploper te sterk voor handbaldames

Sport 62 keer gelezen

Pijnacker - Het zag er zondag 10 oktober veelbelovend uit voor Dames 1 van Oliveo Handbal. Een strakblauwe lucht, jarige Lisette; niets leek Oliveo in de weg te staan om de twee punten van koploper Vires et Celeritas uit Gouda af te snoepen. Het eerste schot op het doel kwam van Sophie de Jong na een onderschepping van Lisette Ruigrok.

Het spel ging snel heen en weer. Vires wist te scoren, Oliveo helaas niet. Shanna Nemethy scoorde na tien minuten vanuit de tweede lijn het eerste doelpunt van Oliveo. Na een snelle inworp van Ingrid Bruinen scoorde Sophie. Door een ongelukkige valpartij van een speelster van Vires werd het spel even stilgezet. Vires benutte hun strafworp goed en scoorde vlak daarna weer. Sophie scoorde ook vanuit een strafworp, maar snel viel het tegendoelpunt. Lisette maakte haar eerste doelpunt, maar Vires had een antwoord klaar.

Shanna scoorde drie keer achtereen vanaf de cirkel. Demi van Doorn maakte een mooie entree in het eerste team door twee keer te scoren en zij bracht de stand met rust op 9-12. Coach Henny van Bemmelen had het liever andersom gezien, maar hij geloofde nog in een goede afloop. De coach miste wat vechtlust; er was te veel twijfel en de dames van Oliveo reageerden wat slapjes. Dit moest anders in de tweede helft.

Vires startte sterk. Sophie draaide mooi weg bij een vrije worp en scoorde, 10-14. Anita van der Toolen van dames 2 mocht het doel in om een strafworp te stoppen, wat zij deed. Sophie en Lisette scoorden en verkleinden de afstand. Vires wist ook met een man minder te scoren. Ingrid scoorde mooi vanuit de hoek, maar dit lukte Vires twee keer. Het spel werd wat grimmiger en daar kreeg Oliveo geen vat op. Rianne van der Helm scoorde haar eerste punt. Opnieuw liep Vires verder uit. Ingrid liep met een break-out naar binnen en knalde hem via de paal loeihard in. Rianne bracht de stand op 16-20.

Maar na elk punt van Oliveo scoorde Vires ook. Sophie benutte haar strafworp, maar miste de volgende. Ook Vires miste een strafworp door een goed keepende Anita. Shanna scoorde de 18-22. Ondanks de poging van Oliveo om met meer druk sneller in balbezit te komen, liep Vires in de laatste minuten verder uit. Sophie benutte haar strafworp en bracht de eindstand op 19-25. Scorers: Sophie 6, Shanna 5, Lisette 2, Rianne 2, Ingrid 2, Demi 2.

Donderdagavond 14 oktober staat om 20.00 uur de laatste wedstrijd van dit veldseizoen op het thuisprogramma tegen Atonium. Er is nog steeds kans om een derde plek te veroveren in de tweede helft van het veldseizoen.