Handbalheren zoeken naar vorm

Sport 49 keer gelezen

Pijnacker - Donderdagavond 23 september won Heren 1 van Oliveo Handbal ook de derde veldcompetitiewedstrijd. De selectie liet tegen Wings 1 geen al te best spel zien, maar won desondanks met 28-20.

Vanwege het slechte weer was de wedstrijd verplaatst naar de zaal. Het tempo van Oliveo lag te laag, maar door de 6-0-verdediging kreeg Wings ook niet al te veel kansen. Bij rust stond het 13-10. De tweede helft probeerde het team van coach André de Waal met een meer offensieve verdediging sneller in balbezit te komen en het tempo te verhogen. Het lukte Oliveo de controle over de wedstrijd te behouden, maar in de laatste fase kon de Haagse ploeg weer profiteren van een falende Pijnackerse verdediging. Oliveo verzilverde lang niet alle kansen in deze matig gespeelde wedstrijd.

Einde oefencampagne

De handbalheren stelde vrijdagavond 1 oktober het publiek ook teleur tijdens de oefenwedstrijd tegen Internos 2 uit Etten-Leur. Het team speelde niet overtuigend en Internos trok aan het langste eind met 29-30. Tweede keeper Koen Franke die officieel nog B-speler is, groeide wel in de wedstrijd; de tweede helft nam hij de plaats in van Bert Heemskerk en hij stond zijn mannetje in het Oliveodoel.

Oisterwijk – Zondag 3 oktober nam Heren 1 deel aan het toernooi om de Leije Cup en sloot hiermee de voorbereiding op de zaalcompetitie af. In dit toernooi was het spel beduidend beter, maar met wisselend succes. Tegen Groene Ster uit Zevenbergen leed Oliveo een nederlaag van 31-27, omdat de ploeg nogal wat kansen nodig had. Ook in de verdediging kwam het nog net een stapje tekort. Maar van de organiserende vereniging Taxandria werd ruim gewonnen. Alles klopte weer en Oliveo speelde het snelle spel waarom het inmiddels ‘geroemd’ wordt. Met een alleszeggende zege van 19-27 reisde de herenselectie met een tevreden gevoel huiswaarts.

Regioklasse in de zaal

Zaterdag 9 oktober start voor Oliveo de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen SOS/ Kwieksport uit Den Haag. Oliveo maakt voor het eerst zijn opwachting in de regionale klasse en zal het flink te verduren krijgen. Wanneer de ploeg erin slaagt om bij alle wedstrijden goed geconcentreerd en gemotiveerd te zijn, moet het mogelijk zijn voldoende punten bij elkaar te spelen om zich in de klasse te handhaven. Hopelijk kan de ploeg al bij de eerste wedstrijd een slag slaan; een goed begin is tenslotte het halve werk. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg met steun van Welp van de Week Jonathan Mulder. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.