Sensationele overwinning Avanti

Sport 300 keer gelezen

Pijnacker - De sensatie kwam deze zaterdag uit Pijnacker waar Avanti titelkandidaat Eibernest/Vrolijk met maar liefst 16-11 versloeg. Na een geweldige openingsfase waarin de Haagse ploeg op een 6-0 achterstand werd gezet, behield Avanti deze ruime marge tot het einde. Eindstand 16-11.

Avanti speelde zeer scherp en goed gefocused en kwam op een ongekende 6-0 voorsprong door doelpunten van D? Post 2x, Maaike Hazenkamp, David Post, Ronald Struijk en Colin van der Zanden. Het derde doelpunt van David Post was er ??ntje om in te lijsten, een prachtige kans onder de korf met ??n hand afgerond.

Pas na twintig minuten wist de Haagse ploeg het eerste doelpunt te scoren. Na de 7-1 van Ronald Struijk en de 7-2 werd Tjalle van Zuilen van Eibernest al naar de kant gehaald en kwam Ruben Datema in de ploeg. D? Post maakte van afstand 8-2 en voor de rust kwam Eibernest via een strafworp op 8-3.

Na de rust bracht Eibernest het doelpuntenverschil terug naar vier. Avanti liet zich niet van de wijs brengen en het was zeer knap wat de jonge ploeg van Edwin Visser deze middag liet zien. De marge bleef minimaal vier doelpunten en werd op 9-5 zelfs uitgebreid naar zes door David Post en Ronald Struijk. De 11-5 was weer een wonderschone combinatie tussen David en Ronald waaruit laatstgenoemde scoorde.

Langzamerhand kregen de Haagse schutters hun schot weer terug, maar Avanti bleef mee scoren. De stand ging van 11-7, 12-8, 13-9 naar 14-10. Met nog vier minuten te spelen was de overwinning binnen en maakten D? Post en Colin van der Zanden het feestje compleet met 15-10 en 16-10. Het slotwoord was voor Eibernest. Eindstand 16-11. Doelpunten: Ronald Struijk (5), D? Post (4), Colin van der Zanden (3), Maaike Hazenkamp (2) en David Post (2).