Handbaldames tweede in de zaalcompetitie

Sport 40 keer gelezen

Pijnacker/Den Haag - Donderdagavond 25 maart speelde Dames 1 van Oliveo Handbal een inhaalwedstrijd tegen HWC 2 uit Vlaardingen. De wedstrijd was op 14 november gestaakt op het moment dat de tegenpartij nog maar twee speelsters in het veld had vanwege gele kaarten en tijdstraffen.

Dames 1 kreeg van trainer-coach Henny van Bemmelen voor de wedstrijd de felicitaties, omdat ze de tweede plaats hadden bereikt in de zaalcompetitie. Deze plaats kon in ieder geval niet meer in gevaar komen.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten bezig of Oliveo stond al met 3-1 achter. De dames van Oliveo waren wakker geschud en moesten aan de bak. HWC was in de voorhoede erg beweeglijk en omdat de coach gevraagd had om de eigen man te verdedigen, hadden de dames uit Pijnacker de handen vol. Het zat de thuisspelers ook niet mee of ze waren niet scherp genoeg, maar de strafworpen werden niet goed benut. Oliveo ging de rust in met een stand van 16-12.

De tweede helft begon Oliveo iets beter; binnen het kwartier waren er acht doelpunten gescoord tegen vijf voor HWC. Maar ook nu hadden de dames moeite met strafworpen nemen, want er werden er weer drie gemist. Hoekspeelster Jeanette van Leeuwen wist vanuit de rechterhoek deze wedstrijd acht doelpunten te maken. De keepsters Danique van Lokven en Lisa Loomans deden het weer goed; Danique wist een break-out te stoppen en Lisa een strafworp. De eindstand was 25-23. Coach Bemmel was over het verdedigende spel van de Dames van Oliveo erg te spreken, vooral van de tweede helft.

Zondag 28 maart ging Dames 1 vrij vroeg naar Den Haag voor de inhaalwedstrijd tegen Hermes 1. Enkele speelsters hadden een tijd geleden al een vrij weekend gepland, dus het team was niet compleet. Voor Oliveo was de wedstrijd niet meer van belang, maar voor Hermes was het een wedstrijd waar het om ging. Bij verlies zouden ze degraderen en met een gelijkspel zouden ze nog een degradatiewedstrijd moeten spelen tegen Indus.

Kwam het doordat de klok een uur vooruit was gezet of doordat de tweede plaats veilig was gesteld, maar Oliveo begon niet zoals gewoonlijk lekker fel aan de wedstrijd. De bal ging wel goed rond, maar tot een doelpunt kwam het niet. Door een ongelukkige aanraking met een speelster van Hermes schoot bij Rianne van der Helm ook nog de duim uit de kom.

Doelpunten: Jeanette van Leeuwen 9, Ingrid Bruinen 9, Shanna Nemethy 7, Jeanet Hogervorst 6, Lisette Ruigrok 5, Laura Vrijenhoek 5, Sissy Loomans 3, Melissa van der Hoeven 2, Rianne van der Helm 2 en Inge van der Ende 1.