Handbaldames geven koploper partij

Sport 74 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 20 maart speelde Dames 1 van Oliveo Handbal tegen kampioen EHC 1 uit Leidschendam dat in het zaalseizoen alle zeventien wedstrijden al gewonnen had. Oliveo staat met vijftien gespeelde wedstrijden nummer twee in de poule; twee wedstrijden zijn verloren en een is gelijkgespeeld.

Het zou voor Oliveo een uitdaging worden om het eerste team te zijn dat tegen EHC minstens gelijk zou spelen. Het team van trainer/coach Henny van Bemmelen miste Sophie de Jong en Inge van der Ende, maar kon weer aangevuld worden met de junioren Ingrid Bruinen en Jeanet Hogervorst.

Of de dames van Oliveo onder de indruk waren van EHC is niet bekend, maar Oliveo begon niet zoals gewoonlijk. De scherpte ontbrak in het begin in ieder geval, want na tien minuten was de stand 1-10 voor EHC. Er werd slordig met de bal omgegaan. De inzet was er wel, maar doelpunten bleven uit. Shanna Nemethy haalde alles uit de kast, maar zij werd zwaar verdedigd door EHC. Zij kwam in de eerste helft toch tot scoren. De keepster van EHC was goed in hoge ballen, maar laag was zij minder sterk en daar profiteerde Ingrid Bruinen van. Zij scoorde er drie in vijf minuten. De ruststand was 9-16 zag Welp van de Week Tess Duijvestijn die vanaf de wisselbank de wedstrijd mocht volgen.

De tweede helft begon Oliveo actiever. Jeanet Hogervorst liep een mooie break-out, maar ze werd gevloerd. Een strafworp bleef jammer genoeg uit. Er werden in samenspel meer break-outs gelopen, maar de verdediging van EHC zat goed op slot. Oliveo speelde snel en schakelde goed over van aanval naar verdediging.

Danique van Lokven stond prima te kepen; ze stopte twee break-outs van EHC. De eindstand was 23-28. De dames van Oliveo hadden al met al met slechts vijf doelpunten verschil geen slechte wedstrijd gespeeld, maar EHC uit Leidschendam was gewoon een maatje beter.

Ingrid Bruinen had vanavond een topavond; ze scoorde zeven doelpunten.

Scorers: Ingrid Bruinen 7, Shanna Nemethy 5, Laura Vrijenhoek 3, Melissa van der Hoeven 3, Jeanet Hogervorst 2, Sissy Loomans 1, Rianne van der Helm 1 en Lisette Ruigrok 1

Donderdag 25 maart spelen de dames nog een inhaalwedstrijd tegen HWC 2 in de luchthal in Pijnacker. De aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur. Van de laatste inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Hermes is nu nog niet bekend of deze wel gespeeld gaat worden. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl