Handbalheren overtreffen zichzelf

Sport 52 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond genoten de selecties van Oliveo Handbal ter voorbereiding op het internationale Paastoernooi in Plzen een originele Tsjechische maaltijd. Zowel H1, D1 als HA1 hadden zich in chique kleding gemeld aan de Praagse dis. De tafel was rijkelijk voorzien met authentieke spijzen en dranken, zoals knoflooksoep, bramborak (een aardappelgerecht), Praagse ham, Moravische salades en Boheemse appeltaart.

De heren van Oliveo hebben zich - misschien gesterkt door deze maaltijd - zondag 14 maart staande weten te houden tegen het lastige, fysieke handbal van Atomium '61. In Rotterdam liet de jeugdige ploeg van trainer/coach André de Waal zich niet af schrikken door de soms ernstige overtredingen en de thuisploeg werd bestreden met aantrekkelijk handbal. De basis voor de uiteindelijke 26-44 overwinning werd al in de eerste helft gelegd. Vanuit een hardwerkende verdediging bestookte Oliveo de tegenstander met snelle tegenaanvallen en flitsende aanvalsacties, waardoor het al snel op voorsprong kwam. Bij één van deze acties werd Dennis van Bemmelen zodanig 'getorpedeerd' dat de topscorer niet meer terugkeerde in het veld. Ook deze tegenslag weerhield Oliveo niet van de wil te winnen en het team bleef handballen. Bij rust leek de wedstrijd dan ook al beslist met de voorsprong van 13-23.

Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.

Donderdagavond 18 maart gaan Oliveo en Atomium op herhaling, maar dan in de strijd om de Jan Alma Cup. De halve bekerfinale wordt in Pijnacker gespeeld en begint om 20.30 uur. Zaterdagavond 20 maart staat concurrent om de tweede plaats, Ventura 2, op het thuisprogramma om 20.15 uur. Welp van de Week Max Langelaan zal hierbij aanwezig zijn.