Avanti sluit 2009 met overwinning af

Sport 173 keer gelezen

Zwijndrecht - Avanti sluit het kalenderjaar 2009 prima af. Ook in de zesde wedstrijd in de overgangsklasse bleef de ploeg van Steven Mijnsbergen ongeslagen. Na een gelijke stand bij rust (10-10) besliste Avanti in de tweede helft de wedstrijd. Eindstand 20-26.

Avanti startte deze wedstrijd zonder de geblesseerde Mariska Zuidervaart. De blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Rust Roest was nog onvoldoende genezen om te kunnen trainen, laat staan te spelen. Kitty van der Ende was haar vervangster en Avanti kon deze lengte deze avond goed gebruiken tegen de lange dames van Albatros.

Aanvankelijk nam Avanti nog de leiding in het scoreverloop (0-1, 1-2 en 2-3), maar gaf toen het initiatief uit handen. Albatros scoorde viermaal achter elkaar en boog een 2-3 achterstand om naar een 6-3 voorsprong. Voor coach Steven Mijnsbergen het signaal om met een time-out zijn manschappen weer in het gareel te krijgen. Ook deze wedstrijd kwam Avanti weer moeilijk op gang en was veelvuldige bijsturing van de kant nodig. D? Post bracht van afstand het verschil terug naar twee en die marge bleef tot vier minuten voor de rust. Het tweede aanvalsvak bracht Avanti op gelijke hoogte. De weer zeer waardevolle David Post en Judith Molijn brachten de ruststand op 10-10.

Na de rust een ander Avanti binnen de lijnen en in zeven minuten tijd had de ploeg uit Pijnacker zijn eerste slag geslagen. Fenna Teunissen, Laura van Leersum, David Post en Ronald Struijk scoorden achter elkaar en Avanti stond met vier punten voor (10-14). En na de 11-15 werd de volgende tik uitgedeeld. Via Ronald Struijk 2x en Colin van der Zanden werd het 11-18. Aan de kant van Albatros werd nog veelvuldig gewisseld om de zaak weer aan de praat te krijgen, maar de achterstand was te groot. Avanti bracht het verschil aan het eind van de wedstrijd zelfs nog even op negen bij 17-26, waarna het slotakkoord voor Albatros was (20-26). In de laatste minuut viel Fenna Teunissen nog geblesseerd uit. Avanti heeft nu drie weken de tijd om te herstellen van de diverse blessures en kan tijdens de kerstdagen genieten van de geweldige start in de overgangsklasse. Avanti staat na zes wedstrijden, samen met Antilopen uit Leusden, met elf punten op de eerste plaats. Zaterdag 9 januari ontmoeten beide koplopers elkaar in sporthal De Viergang.

Doelpunten: D? Post (6), David Post (5), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (3), Colin van der Zanden (3), Kitty van der Ende (2), Laura van Leersum en Judith Molijn.