Handbalheren bekeren door

Sport 324 keer gelezen

Pijnacker - Dinsdagavond 8 december verraste de herenploeg van Oliveo het bezoekende Ventura uit Schiedam tijdens het bekerduel om de Jan Alma Cup.

Na het onverdiende verlies tegen diezelfde ploeg in de competitie met 28-27 behaalde Oliveo nu een eclatante 37-26 overwinning, waarop niets af te dingen viel. Vanaf het eerste moment heerste de thuisploeg. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht was Oliveo de tegenstander de baas.

Kende het team van coach Andr? de Waal zondag 6 december tegen Ventura nog een matige fase, nu was er geen sprake meer van een terugval. Bij rust leidde het gemotiveerde Oliveo al met 19-14 en deze voorsprong kwam gedurende de tweede helft niet meer in gevaar. Het talrijke publiek zag een 'swingend' Oliveo en hoewel Ventura nog wel probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten, bleef de thuisploeg de baas in eigen hal.

Na twintig minuten in de tweede helft bij een stand van 32-26 gaven de bezoekers zich gewonnen, waarna Oliveo nog verder kon uitlopen naar een 37-26 overwinning.

Dankzij dit resultaat staat Oliveo in de kwartfinale in de strijd om de Jan Alma Cup. Deze wedstrijd moet begin 2010 gespeeld worden tegen de winnaar van de wedstrijd EHC 2-Dios 2. Deze wedstrijd staat voor 15 december op de rol.

Kampioenschap in het gedrang

Voorschoten - De herenselectie van Oliveo heeft zondag 13 december afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. Om kans te behouden moest er in Voorschoten gewonnen worden van koploper HVV. Ondanks dat Oliveo kan terugkijken op een goede wedstrijd moest het met 37-29 alsnog het hoofd buigen voor de uitstekend spelende tegenstander. Meer over Oliveo via www.oliveohandbal.nl.