Handbalheren krijgen geen loon naar werk

Sport 49 keer gelezen

Schiedam - Heren 1 van Oliveo Handbal heeft in de uitwedstrijd tegen Ventura 2 niet gekregen waar het recht op had. De ploeg van coach Andr? de Waal speelde zondag 6 december een prima wedstrijd tegen de nog ongeslagen ploeg uit Schiedam. De inzet was de tweede plaats in de poule van de zaalcompetitie in de eerste klasse.

Nadat de eerste helft aanvankelijk gelijk opging, trok Oliveo gaandeweg het initiatief naar zich toe. Met treffers van Danny Ruigrok en Angelo van der Hoeven kwam Oliveo zelfs op een voorsprong van 11-13. De ploeg uit Pijnacker had echter veel problemen met de linkerflank van Ventura en de Schiedammers zagen kans de wedstrijd te kantelen. Ondanks goed keeperswerk van Bert Heemskerk, leidde Ventura bij rust met 18-16.

In de tweede helft kreeg het publiek een kat- en muisspelletje voorgeschoteld. In een spannend duel leidde Ventura telkens, maar Oliveo zag steeds kans om aan te sluiten. Zowel bij een stand van 21-21 als van 24-23 kreeg Oliveo het niet voor elkaar om de wedstrijd in eigen hand te nemen. De nummer 13 van Ventura was de voornaamste kwelgeest.

Dinsdag 8 december gaan beide teams op herhaling. In het kader van de strijd om de Jan Alma Cup spelen Oliveo en Ventura weer tegen elkaar. Om 21.00 uur begint in Pijnacker in de ballonhal aan de Monnikenweg de tweede ronde om de afdelingsbeker. Meer via www.oliveohandbal.nl