Goede seizoensopening voor Avanti

Sport 63 keer gelezen

Gorinchem - Avanti is het nieuwe zaalseizoen in de overgangsklasse sterk gestart. Tegen het hoger ingeschatte GKV werd een 21-23 overwinning behaald na een 11-12 voorsprong bij de rust.

Vorig jaar is Avanti kampioen geworden in de eerste klasse en dit seizoen acteert de ploeg uit Pijnacker in de Overgangsklasse. Drie jaar geleden speelde Avanti voor het laatst in deze klasse en toen werd de ploeg laatste met zeven punten uit veertien wedstrijden.

Avanti beleefde tegen GKV een goede seizoensopening. De ploeg van Steven Mijnsbergen was deze wedstrijd beter dan het hoger ingeschatte GKV, maar verzuimde dit verschil ook uit te drukken in doelpunten. GKV kon hierdoor steeds bijblijven en met de rust was de voorsprong voor Avanti slechts ??n doelpunt (11-12). Halverwege de tweede helft had Avanti een gat geslagen van vier doelpunten (14-18), maar ook nu kreeg GKV de kans om de aansluiting weer te maken bij 17-19 en 19-20. Avanti wist op de juiste momenten toch te scoren en de eerste punten mee te nemen naar Pijnacker. Eindstand 21-23.

Doelpunten: Mariska Zuidervaart (6), D? Post (4), Colin van der Zanden (4), Judith Molijn (3), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2), Laura van Leersum en David Post.

Zaterdag 21 november speelt Avanti haar eerste thuiswedstrijd tegen Tjoba uit ?s Heer Hendrikskinderen. Aanvang 19.30 uur in sporthal De Viergang. De toegang is gratis.