Oliveo grijpt weer naast de punten

Sport 147 keer gelezen

Pijnacker - Gezien het aantal kansen verdiende Oliveo zondag zeker een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Woerden. Verder dan ??n doelpunt, twee onbestrafte handsballen, twee ballen op de paal en twee schoten die van de doellijn werden gehaald, kwam het elftal van trainer Peter Huisman echter niet.

En dus had Woerden aan twee doelpunten genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. In de 37ste minuut opende Woerden de score. Via een snelle aanval over enkele schijven aan de linkerkant van het veld, werd een speler van Woerden vrijgespeeld achter de verdediging van Oliveo die vervolgens de 0-1 inschoot.

Even later beroerde een verdediger van Woerden de bal met de hand in het eigen strafschopgebied. Helaas voor Oliveo zag de scheidsrechter de handsbal over het hoofd. Oliveo liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef door vechten. De rust werd bereikt met een 0-1 stand ondanks dat Oliveo meer in balbezit was.

Oliveo wist in de eerste helft de kansen niet in doelpunten wist om te zetten. Maar na 53 minuten spelen kreeg Oliveo dan toch waar voor de geleverde arbeid. Een vrije trap van Brian Rodenburg werd doorgekopt door Marc Janssen op Tim van Rheenen die de bal binnen werkte: 1-1.

Zes minuten na de gelijkmaker kwam Woerden opnieuw op voorsprong. Na een aanval via de linkerkant, waar een verdediger van Oliveo werd omspeeld en er geen goede rugdekking werd gegeven, mocht de aanvaller van Woerden inschieten. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel: 1-2. Tien minuten voor tijd was Leroy Verstegen dicht bij de 2-2. Zijn schot eindigde echter op de paal.

Woerden maakte weer een keer hands maar de scheidsrechter gaf geen pingel aan Oliveo, dat in de slotfase aandrong. Het laatste woord was aan Oliveo. Een kopbal van Tim van Rheenen werd van de doellijn gewerkt door een verdediger van Woerden waardoor Oliveo opnieuw met lege handen achter bleef.

Ook de aanvallende invallers John Ruigrok en Wesley Voois konden het tij niet keren, ofschoon Tim van Rheenen dus nog een enorme kans kreeg. Langs de lijn wekte het wat bevreemding dat Huisman twee aanvallers wisselde, eerst Verstegen en daarna Raven, maar Verstegen ?moest? eruit vanwege een kwetsuur aan zijn knie.

Op de site van Oliveo staat het ?hele verslag? van Nico en Ellen van Rheenen, met bijbehorende fotoreportage. Zondag speelt Oliveo bij GDA in Loosduinen en dan gaan trainer en team gewoon weer voor de overwinning.