Handbalheren sluiten winnend af

Sport 213 keer gelezen

Rotterdam - De herenselectie van Oliveo heeft op de laatste speeldag van de veldcompetitie de eerste zege geboekt. In Hoogvliet werd op zondag 18 oktober het fysiek sterke ETC met 22-25 verslagen. Voor Oliveo betekent dit een flinke opsteker voor de naderende zaalcompetitie, maar het is ook een overwinning op een ploeg waarvan het de laatste jaren niet wist te winnen.

Gemakkelijk was het niet en gedurende de eerste twintig minuten zag het er niet naar uit dat de ploeg uit Pijnacker zou zegevieren. Vooral in de aanval wist Oliveo in het begin geen raad met de stugge verdediging. Oliveo speelde te passief en de aanval was te voorspelbaar om het de thuisploeg lastig te maken. Men vergat het spel over de flanken te laten lopen; de aanvallers strandden steeds in het centrum waar de verdediging hen al opwachtte. Hierdoor kreeg het team van coach Andr? de Waal nauwelijks kansen en het zocht de oplossing met schoten uit de tweede lijn. Deze waren een prooi voor de defensie van ETC. Het duurde meer dan tien minuten voordat Oliveo het net wist te vinden. ETC stond toen al op 3-0. Dankzij het keeperswerk van Bert Heemskerk bleef de schade beperkt, al deden de overige spelers in de verdediging ook goed werk. Oliveo was echter niet bij machte op deze wijze de Hoogvliet-vesting te slechten. ETC profiteerde volop en zag kans om vanuit de matige aanval van Oliveo via de snelle tegenaanval toe te slaan.

Enkele wisselingen brachten de ommekeer, zij het dat deze van korte duur was. Via 4-3 leidde ETC met 8-4. Bij deze achterstand kreeg Oliveo de opdracht om aanvallend met twee cirkelspelers te gaan spelen. Met deze 4:2-aanval kreeg Oliveo alsnog grip op het spel; met de cirkellopers Roel de Jong en Wart Luscuere kregen de opbouwers van Oliveo meer vrijheid. Mede dankzij twee strafworpen van Angelo van der Hoeven en een doelpunt van 'youngster' Mike van Bemmelen was de achterstand bij rust teruggebracht tot 9-8.

Klutstoernooi

Woensdagmiddag 21 oktober is er onder leiding van de Technische Activiteitencommissie voor de jeugd van Oliveo een gezellig Klutstoernooi.

Start zaalcompetitie

Zaterdag 24 oktober begint de zaalcompetitie. De herenkant van Oliveo van HC1 tot en met Heren 1 speelt in de eerste klasse! Heren B1 is toegevoegd aan de poule in de eerste klasse, nadat het team van trainer/coach Henny van Bemmelen ongeslagen bovenaan is komen staan in de tweede klasse op het veld.

Heren 1 kan er gelijk tegenaan tegen Northa, degradant uit de regioklasse. Oliveo wil graag meedoen in de strijd om het kampioenschap; het is belangrijk de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Om 19.00 uur begint Dames 1 de zaalcompetitie in de tweede klasse tegen Indus 1. Toegang is gratis. Meer over Oliveo via: www.oliveohandbal.nl.