Handbalheren oefenen in Brabant

Sport 119 keer gelezen

Oisterwijk - De herenselectie van Oliveo Handbal is zondag 4 oktober als derde ge?indigd op het toernooi de 'Leije Cup', georganiseerd door Taxandria in Oisterwijk. Naast het programma op het veld en twee keer trainen per week speelt de selectie zoveel mogelijk oefenwedstrijden tegen verenigingen van naam om in de zaalcompetitie straks goed voor de dag te komen.

In een spannende eerste wedstrijd kwam de ploeg net een puntje tekort tegen de organiserende vereniging. Aanvankelijk werd het team van coach Andr? de Waal overlopen, maar het herstelde zich knap. Nog voor rust werd de 4-1 achterstand teruggebracht tot 9-8.

De tweede helft werd goed ingezet en Oliveo kwam al snel op gelijke hoogte met 11-11. Enkele aanvallende fouten werden direct afgestraft door Taxandria, waardoor Oliveo weer achter de feiten aanliep. Bij 23-19 volgde een Pijnackers slotoffensief dat bijna succesvol werd, maar toch bleef steken bij 23-22.

Tegen Loreal 2 had Oliveo in de eerste helft niets in te brengen. Het probeerde met een nieuwe offensieve variant de tegenaanval vroegtijdig te onderbreken. Door een onjuiste uitvoering kreeg Loreal alle ruimte om tot scoren te komen, zodat Oliveo bij rust tegen een 14-7 achterstand aankeek.

Een groot deel van de selectie bij Taxandria met de nieuwe warmloopshirts: Bert Heemskerk, Jan Robroeks, Kevin de Vrueh, Danny Ruigrok, Angelo van der Hoeven, Johan Streng, Roel de Jong, coach Andr? de Waal, Benjie Luscuere, Wart Luscuere, Robin Herbschleb, Tim van den Hoonaard, Samuel Luscuere en Dennis van Bemmelen. Foto: Mieke van Veen.