Fantastisch Avanti verpulvert koploper

Sport 70 keer gelezen

Pijnacker - Een ontketend Avanti heeft koploper KOAG de eerste nederlaag toegebracht. Met een zeer indrukwekkende start van de wedstrijd waarin Avanti na tien minuten al op een 8-0 voorsprong stond hadden de gasten het nakijken en werd een megascore van 30-12 bereikt.

Het was voor het team van Steven Mijnsbergen deze middag erop of eronder. Door de nederlaag van vorige week tegen ONDO stond Avanti drie punten achter op KOAG met nog vier wedstrijden te gaan. Verlies zou betekenen dat de competitie voor Avanti over zou zijn, bij winst zou de spanning weer helemaal terug zijn in de competitie.

Avanti spoot deze avond uit de startblokken: binnen de minuut was het al 2-0 en na tien minuten stond er zelfs al een 8-0 voorsprong op het scorebord. Koploper KOAG had dit zaalseizoen nog geen wedstrijd verloren, maar kreeg deze wedstrijd een briljant lesje korfbal van de Pijnackenaren. De gasten wisten niet wat hun deze wedstrijd overkwam, uit alle hoeken en gaten schoot Avanti de doelpunten erin.

De kracht van het huidige Avanti is dat er over alle schijven gescoord kan worden en dat gebeurde ook in deze wedstrijd. Na de 8-0 denderde de Avanti-trein door en KOAG kon bij een ruststand van 13-2 even op adem komen. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel had alleen kunnen scoren uit vrije ballen.

Na de rust ging Avanti verder met waar het gebleven was en dat was scoren. In de tweede helft werd er zelfs nog meer gescoord dan in de eerste helft. De afgeladen sporthal De Viergang kreeg een ware korfbalshow te zien. Werd er door de supporters eerst geroepen om twintig doelpunten, later werd de wens zelfs bijgesteld naar dertig doelpunten. KOAG ging in de aanval zelfs tijdrekken om die vernedering niet te moeten ondergaan, maar Avanti was niet te stoppen. Het was Colin van der Zanden die in de laatste minuut inderdaad de dertig binnen schoot. Het publiek en de spelers en speelsters van Avanti gingen helemaal uit hun dak. Wat een ambiance en wat een wedstrijd. De koploper met 30-12 van het veld schieten is een historische prestatie.

De strijd om het kampioenschap ligt nu weer helemaal open. De komende twee weken wordt er niet gespeeld, maar over drie weken staat de confrontatie tussen nummer drie ONDO en KOAG op het programma. Avanti en ONDO zijn KOAG nu op één punt genaderd met nog drie wedstrijden te spelen. Avanti heeft het niet meer in eigen hand, maar zal zeer geïnteresseerd de uitslag van de wedstrijd in 's Gravenzande volgen.

Doelpunten: Ronald Struijk (7), David Post (5), Dé Post (5), Colin van der Zanden (5), Fenna Teunissen (3), Kirsten Post (2), Mariska Zuidervaart (2) en Kitty van der Ende.