Avanti verliest van medekoploper

Sport 69 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel - Tegen het eveneens ongeslagen KOAG lukte het Avanti niet om de ongeslagen status te behouden. Verdedigend gaf Avanti teveel ruimte waardoor de schutters van KOAG het verschil konden maken. Eindstand 18-13.

Na drie speelronden in de zaalcompetitie hadden Avanti en KOAG nog geen punt verloren. Dus stond er al vroeg in de competitie een belangrijke wedstrijd op het programma. Avanti zit in de veldcompetitie ook in dezelfde klasse als de ploeg uit Krimpen. De eerste confrontatie op het veld werd door Avanti met 10-13 gewonnen.

KOAG zette vanaf het eerste fluitsignaal direct de toon en stond binnen twee minuten al op een 2-0 voorsprong. Na de 2-1 en de 3-1 kwam Avanti na tien minuten weer op gelijke hoogte door doelpunten van Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart. Tot aan de rust ging de score gelijk op, waarbij KOAG het initiatief in het scoreverloop had. Vlak voor rust scoorde KOAG de 8-7 zodat de ploeg uit Krimpen met een kleine voorsprong de kleedkamers opzocht. Avanti zat deze avond minder goed in de wedstrijd: aanvallend werd er te gehaast aangevallen en werd er onvoldoende vanuit de functie op het schot gespeeld.

Verdedigend werd er teveel ruimte aan het herenkwartet van KOAG gegeven dat hier gretig gebruik van maakte. De topschutter van KOAG, Mark Tissink, wist deze avond maar liefst zevenmaal te scoren.

Na de rust was het Colin van der Zanden die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht (8-8). Avanti gaf in de verdediging toch weer teveel ruimte en KOAG pakte een twee puntenmarge. Aanvallend lagen de schietkansen bij Avanti deze wedstrijd meer bij de dames en dankzij Kirsten Post en Fenna Teunissen werd het wederom gelijk (10-10).

Met de sterke eerste aanval van KOAG voor de korf kreeg Avanti aan de andere kant weinig tijd om tot doelpunten te komen, want het waren de KOAG-heren die binnen no time twee doelpunten van afstand scoorden. KOAG behield de voorsprong en wist deze in de laatste twee minuten nog verder uit te bouwen tot een enigszins geflatteerde 18-13 eindstand. Het was een terechte overwinning voor de ploeg uit Krimpen, het beschikte over meer scorend vermogen.

Doelpunten: Mariska Zuidervaart (5), Colin van der Zanden (3), Fenna Teunissen (2), Dé Post, Kirsten Post en Ronald Struijk.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti om 19.35 uur in sporthal De Viergang tegen Bolnes. De toegang is gratis.