Goede generale repetitie Avanti

Sport 77 keer gelezen

Pijnacker - Avanti had een goede generale repetitie voor de start van de nieuwe zaalcompetitie. Dankzij snel en verzorgd spel werd eersteklasser IJsselvogels uit Moordrecht met 20-11 verslagen na een 9-4 voorsprong bij rust.

IJsselvogels speelt op het veld, net als Avanti, in de eerste klasse en staat daar halverwege de competitie op één van de onderste plaatsen. Het spel van IJsselvogels ligt Avanti wel, want meestentijds gaat de ploeg uit Pijnacker er met de punten van door en het is een tegenstander waar Avanti veel tegen scoort. Ook deze middag vlogen de doelpunten als rijpe appelen van de bomen. De ploeg van Steven Mijnsbergen scoort gemakkelijk in de voorbereiding. De rebound is goed verzorgd en daardoor kan er vele malen per aanval geschoten worden. Ook verdedigend zat het deze avond beter in elkaar. Resultaat van dit alles was dat Avanti halverwege de eerste helft op een riante 6-0 voorsprong was gekomen. Er werd snel gespeeld en door de goede rebound was het een waar schietfestijn. Met de rust zocht Avanti de kleedkamers op met een 9-4 voorsprong.

Met de nog lopende schorsingen in de competitie van Laura van Leersum (nog twee wedstrijden) en David Post (nog één wedstrijd) wordt er nog wat geëxperimenteerd met de vakkenopstellingen met en zonder de geschorsten. Voorlopig gaat Steven Mijnsbergen met vijf dames de competitie starten en beslist na afloop van die schorsingen wat zijn definitieve teamsamenstelling wordt. In het begin van de tweede helft kwam IJsselvogels nog iets naderbij (11-7), maar toen ging het schietkanon weer af bij Avanti en liep de ploeg uit naar een maximale voorsprong van 19-9. De eindstand werd 20-11. Een prima afsluiter van deze voorbereiding.

Doelpunten: Ronald Struijk (5), Dé Post (4), Kirsten Post (3), Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (3), Laura van Leersum en Colin van der Zanden.

Aanstaande zaterdag begint voor Avanti de zaalcompetitie. Op het programma staat een verre uitwedstrijd naar SSS in Wageningen. Aanvang 19.30 uur.