Avanti wint met monsterscore

Sport 64 keer gelezen

Rotterdam – Bij de start van de oefencampagne als voorbereiding op de zaalcompetitie heeft Avanti een monsterzege behaald op OZC uit Rotterdam. Na een 8-11 voorsprong bij rust was Avanti in de tweede helft heer en meester en dat leverde een 11-21 eindstand op.

Avanti begon de serie oefenwedstrijden met een basis van zes dames (Mirjam Duin, Kitty van der Ende, Laura van Leersum, Kirsten Post, Fenna Teunissen en Mariska Zuidervaart) en vijf heren (David Post, Dé Post, Laurens Post, Ronald Struijk en Colin van der Zanden). In de oefenserie kunnen de geschorste spelers gewoon meedoen en zo stond David Post na weken van afwezigheid weer binnen de lijnen.

OZC begon de wedstrijd zeer flitsend, de toeschouwers hadden nauwelijks de kans gehad om twee keer met de ogen te knipperen en het stond 2-0 voor de gastheren. Halverwege de eerste helft had Avanti de stand weer gelijk getrokken en na de 5-5 sloeg de tweede aanval het eerste gaatje van twee doelpunten. Met de rust was het verschil naar drie opgelopen (8-11). Er werd regelmatig gewisseld zodat alle spelers en speelsters hun minuten kregen. Na de rust kwam OZC er nauwelijks meer aan te pas en Avanti kon verder werken aan het zelfvertrouwen. Er werd goed op het schot gespeeld en dat had effect. Het resultaat was dat Avanti maar liefst 21 keer scoorde en na weken van verlies smaakte deze overwinning naar meer. Eindstand 11-21.

Doelpunten: Dé Post (4), Ronald Struijk (4), Mariska Zuidervaart (4), Laura van Leersum (2), Kirsten Post (2), Laurens Post (2), Fenna Teunissen (2) en Colin van der Zanden.

Hoewel de overwinning geweldig voor het zelfvertrouwen was bleef coach Steven Mijnsbergen realistisch. “Na de teleurstellend verlopen eerste helft van de veldcompetitie is dit een geweldige opsteker. Maar ik heb wel tegen de ploeg gezegd dat ik liever kampioen in de competitie wordt dan dat ik als kampioen van de voorbereiding gezien wordt.” In de zaalcompetitie komt Avanti uit in de eerste klasse en treft daar als tegenstanders: ONDO (’s Gravenzande), KOAG (Krimpen aan den IJssel), Velocitas (Leiderdorp), SSS (Wageningen), Merwede (Sliedrecht), Bolnes (Bolnes) en Viko (Vianen).

Deze week speelt Avanti nog mee in het bekertoernooi van de Haagse Korfbaldagen. In dit toernooi wordt in de poulefase gespeeld tegen WION en HKV/Ons Eibernest.