Avanti geeft voorsprong uit handen

Sport 64 keer gelezen

Pijnacker – Avanti zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Nieuwerkerk lukte het Avanti niet om een 4-0 voorsprong om te zetten in een zege. Een gebrek aan scorend vermogen in de laatste fase van de wedstrijd brak Avanti op. Eindstand 7-9.

Na de nederlagen van afgelopen weken had Steven Mijnsbergen deze week een aanpassing gemaakt in de opstelling. De routiniers Kirsten Post en Mariska Zuidervaart namen de plaats in van Laura van Leersum en de geblesseerde Mirjam Duin. Op de plaats van de geschorste David Post speelde nu zijn broer Laurens.

Avanti opende de wedstrijd met snel en goed spel. Er was ervoor gekozen om met meewind te starten. En Avanti had in deze fase ook figuurlijk de wind mee. De eerste aanval combineerde goed en dat resulteerde ook in doelpunten. Ronald Struijk opende de score na een goede passing van Mariska Zuidervaart. Het was Mariska Zuidervaart die even later zelf van afstand de 2-0 maakte. De tweede aanval bouwde voort op deze goede opening en via Fenna Teunissen (afstand) en Dé Post (strafworp) werd het 4-0. Nieuwerkerk had in deze eerste fase van de wedstrijd best kansen, maar het in vorige wedstrijden opgetreden gebrek aan scorend vermogen was ook nu duidelijk zichtbaar. De mooiste kansen waren op dat moment niet aan hen besteed. Pas tien minuten voor het rustsignaal viel het eerste tegendoelpunt. De ban was toen kennelijk gebroken, want met de rust was de grote voorsprong van Avanti al geslonken tot één punt.

Direct na de rust maakte Nieuwerkerk in de eerste de beste aanval al de gelijkmaker. Maar Avanti's eerste aanval was zeer trefzeker en via Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart werd weer een twee punten voorsprong gepakt (6-4). In plaats van door te stoten haperde de scoringsmachine van Avanti. De tweede aanval had veelal één schotsaanvallen omdat de ploeg van Steven Mijnsbergen het in de rebound regelmatig moest afleggen tegen de lange heren van Nieuwerkerk. Nieuwerkerk profiteerde en kwam op 6-6 en na de 7-6 van Colin van der Zanden werd het 7-7. Alwin Blijleven werd in het veld gebracht voor Laurens Post, maar het lukte Avanti niet meer om tot scoren te komen. De bal was vaak na één keer schieten een prooi voor de tegenstander en de goede kansen die Avanti kreeg werden niet benut. Avanti moest lijdzaam toezien hoe Nieuwerkerk wel de korf vond en met een 7-9 overwinning huiswaarts keerde.

Doelpunten: Ronald Struijk (2), Mariska Zuidervaart (2), Dé Post, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.