Avanti onderuit bij koploper

Sport 60 keer gelezen

Barendrecht – Ondanks het feit dat korfbalvereniging Avanti zeer goed aan de wedstrijd begon tegen koploper Vitesse ging de ploeg van Steven Mijnsbergen volledig onderuit. Na een 1-5 voorsprong ging Vitesse erop en erover en won verdiend met 12-6.

Avanti speelde deze middag met Floris Kranenburg op de plaats van de geschorste David Post. De eerstejaars senior was in het vak bij aanvoerder Dé Post geplaatst. Trainer coach Steven Mijnsbergen bekijkt per wedstrijd hoe hij de positie van David Post invult. Post heeft pas twee van de vijf wedstrijden schorsing erop zitten.

Koploper Vitesse speelt op een schitterend sportcomplex in Barendrecht met drie kunstgrasvelden. Buurman hoofdklasse voetbalvereniging Barendrecht speelde deze middag tegen DOTO uit Pernis en het scoreverloop daar was prima te volgen via de speaker en de muziek als er gescoord werd (2-0 voor Barendrecht). Avanti startte de wedstrijd zeer voortvarend en via twee prima doelpunten van Ronald Struijk werd het 0-2. Na de 1-2 pakte Avanti door en dankzij Fenna Teunissen, Ronald Struijk en Colin van der Zanden stond Avanti op een riante 1-5 voorsprong. Vitesse hervond zich en maakte de aansluitingstreffers (3-5). Avanti kreeg vervolgens een strafworp mee en de op dat moment zeer goed in de wedstrijd zittende Ronald Struijk miste deze buitenkans op 3-6. Naderhand bleek dit de cruciale fase in de wedstrijd te zijn geweest, want nadien miste Avanti het vertrouwen in eigen kunnen en zag het Vitesse dichterbij komen. De ploegen gingen met een 4-5 stand rusten.

Na de rust zien de toeschouwers een veel sterker Vitesse (de aangetrokken dames zijn duidelijk een meerwaarde) en een Avanti, dat worstelt met zich zelf. Na de 7-5 brengt coach Mijnsbergen Chantal de Bakker in het veld voor Mirjam Duin. In deze fase van de wedstrijd krijgt Avanti twee strafworpen mee en beiden worden gemist. In plaats van een 7-7 stand loopt Vitesse verder weg en wordt het uiteindelijk zelfs 11-5. Na de 1-5 voorsprong heeft Avanti uiteindelijk bijna 45 minuten droog gestaan. Het was Colin van der Zanden die de enige Avanti-treffer van de tweede helft aantekende. Laurens Post en Alwin Blijleven werden nog ingebracht voor Floris Kranenburg en Ronald Struijk, maar de wedstrijd was al lang gespeeld. Eindstand 12-6.

Doelpunten: Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (2) en Fenna Teunissen.