Veel scorend Avanti wint weer

Sport 55 keer gelezen

Pijnacker - Korfbalvereniging Avanti trof afgelopen zaterdag met Merwede één van de topploegen uit de eerste klasse. Na een 11-7 voorsprong bij rust besliste Avanti in het laatste kwartier definitief de wedstrijd. Eindstand 19-13.

Avanti bleek deze wedstrijd een meer complete ploeg te hebben dan Merwede. Avanti kan over alle schijven scoren waar bij Merwede de doelpunten vooral van twee puntspelers moeten komen. Tot 2-2 ging het scoreverloop nog gelijk op, maar het was aanvoerder Dé Post die deze wedstrijd zeer zuiver van afstand was. Twee schoten betekenden twee doelpunten en Avanti pakte de eerste twee puntenmarge. In deze wedstrijd was duidelijk te zien welke ontwikkeling Avanti de afgelopen anderhalf jaar heeft doorgemaakt onder de leiding van Steven Mijnsbergen. Waar vroeger gemiddeld maar zo’n twaalf tot dertien keer per wedstrijd gescoord werd ligt dit gemiddelde nu significant hoger.

Na zeven wedstrijden zit Avanti op een gemiddelde van negentien. Zelfs in wedstrijden tegen hoog aangeschreven ploegen als Merwede weet Avanti zonder echt briljant te spelen toch eenvoudig te scoren.

Het spel ging in de wedstrijd tegen Merwede niet zo vloeiend als de weken ervoor. Het vergde van coach Mijnsbergen veel coaching om zijn ploeg weer in de afgesproken patronen te laten korfballen. En zodra de rust in het aanvalsspel was teruggekeerd vielen de doelpunten als rijpe appelen van de bomen. Na de 6-4 was het Ronald Struijk die ook messcherp van afstand was en via twee doelpunten de marge nog groter maakte.

De ploegen zochten de kleedkamers op met een 11-7 voorsprong voor Avanti. In de tweede helft wist Avanti deze marge aanvankelijk nog vast te houden, maar toen Merwede van 14-9 terugkwam naar 14-12 brak een kritieke fase voor Avanti aan. Dankzij een zelfverdiende strafworp van Mariska Zuidervaart kreeg Avanti weer even lucht. Toen Colin van der Zanden na de 15-13 tweemaal van afstand scoorde was de wedstrijd gespeeld. Ronald Struijk maakte het feest compleet met ook twee mooie treffers. Eindstand 19-13.

Doelpunten: Dé Post (6), Mariska Zuidervaart (5), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (2), David Post en Fenna Teunissen.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti wederom thuis. Om 20.00 uur treft zij in sporthal De Viergang SSS uit Wageningen. Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis.