Voetbaloverzicht Pijnacker en Nootdorp

Sport 75 keer gelezen

Hoogvliet - Het uitduel tegen Rijnmond Hoogvliet Sport heeft DSVP winnend (0-2) afgesloten. Het is daar goed mee weg gekomen.

Ondanks het feit dat RHS voor de rust sterker was, kwam DSVP toch aan de leiding. Op aangeven van Bart Snijder schoot centrumspits Michiel van Atten DSVP naar een 0-1 voorsprong. In de tweede helft van het harde duel kwam DSVP beter voor de dag. Met nog vijf minuten te gaan werd Kevin Roepman binnen het strafschopgebied aangetikt. Marco de Hoog schoot de strafschop binnen.

SV Nootdorp

Bij het ingaan van de rust zag het er nog zonnig uit voor SV Nootdorp. Niet alleen stond het op voorsprong (2-1), maar bovendien was tegenstander Heinenoord met tien man komen te staan. De warrig leidende arbiter Van der Bend had Patrick Versluis met tweemaal geel (dus rood) naar de kant gestuurd. Desondanks verloor Nootdorp, dat met veel invallers aantrad, met 2-3. Hoewel het in de slotfase sterk aandrong zag het geen kans de opgelopen achterstand teniet te doen.

Oliveo-RKDEO

De voetbalderby tussen Oliveo en RKDEO heeft een 0-3 overwinning voor de Nootdorpers opgeleverd. In de vrij matte wedstrijd bracht Lennart Hilkhuijsen, na een vrije trap van Eric Mooijman en op aangeven van Rik van der Sman, de stand op 0-1. Oliveo trachtte vervolgens lanszij te komen, maar RKDEO gaf geen krimp. Ook in de eerste minuten van de tweede helft drong Oliveo nog wat aan, maar RKDEO-doelman Hendriks kwam nagenoeg niet in de problemen.

Met nog twintig minuten te gaan bracht DEO-trainer Corné van Doorn Moh. Ben Abdellah in het veld. Deze was om disciplinaire redenen aanvankelijk buiten het team gehouden. Al snel haalde Abdellah zijn gram door het tweede Nootdorpse doelpunt te scoren. Toen hij tien minuten voor het eind van grote afstand opnieuw raak schoot (0-3) was de wedstrijd gespeeld. RKDEO blijft meedoen om de titelstrijd en Oliveo, dat met veel blessures te kampen heeft, moet snel wat punten gaan pakken om uit de onderste regionen te geraken.