Promotiekansen Oliveo en Nootdorp

Sport 63 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In tweede reeks wedstrijden voor promotie zijn Oliveo (derde klas zondag) en SV Nootdorp (tweede klas zaterdag) goed van start gegaan. Weliswaar verloor SV Nootdorp bij ’s-Gravendeel met 1-0, maar deze uitslag biedt zeker perspectieven in de return voor aanstaande zaterdag. Oliveo deed het uitstekend door de uitbeurt bij ODB met 0-1 te winnen. Tweede Pinksterdag komt ODB naar Pijnacker.

SV Nootdorp kwam al vrij snel op achterstand, maar was vervolgens de betere ploeg. Kansen op de gelijkmaker of zelfs meer waren er ook, maar de doelman van de gastheren was goed op dreef. In de tweede helft kreeg Nootdorp een strafschop toegewezen die door Remco van Winden echter werd gemist. Ook nadien waren er nog volop mogelijkheden voor de Nootdorpers. Van Winden had echter de pech dat de bal, na een schot van zijn voet, tegen de paal belandde.

Oliveo boekte bij ODB een verdiende overwinning. De ploeg van Richard Urgert was goed op dreef op het Haagse kunstgrasveld en kwam in de tweede helft op een verdiende voorsprong. Na een hoekschop van Björn Raven kopte Tim van Rheenen de bal door, waarna Theo Wildschut de bal binnen schoot. Daar bleef het bij, ondanks de vele kansen voor Oliveo. Op Tweede Pinksterdag volgt in Pijnacker de return.

De uiteindelijke winnaar speelt vervolgens tegen de winnaar van de tweekamp HVV – Delft.