Avanti C1 naar NK

Sport 104 keer gelezen

Pijnacker - Avanti C1 heeft de finale bereikt om het Nederlandse Kampioenschap. Op het veld van KOAG in Krimpen aan den IJssel werd PKC/Café Bar C1 in de halve finale met 5-3 verslagen.

Het team van Koen Aanen en Dé Post speelt nu op zaterdag 16 juni tegen Dalto/DSB Bank C1 om het kampioenschap van Nederland. Dit is een uitzonderlijk knappe prestatie wat in de geschiedenis van Avanti nog nooit eerder is voorgekomen. Avanti C1 behoort nu in ieder geval al tot de twee beste teams van Nederland.

Avanti C1 speelde een weergaloze eerste helft, waarbij het favoriet PKC C1 alle hoeken van het veld liet zien en maar liefst op een 5-0 voorsprong kwam. Na een ruststand van 5-1 had Avanti het in de tweede helft met aanvallen wat moeilijker, maar verdedigend zat het dicht. Pas vlak voor tijd kon PKC nog wat dichterbij komen. Eindstand 5-3.

Doelpunten: Vincent van Beek (2), Marc Francooijs (2) en Cherrel Tonkes.