Bijnsdorp, hier op archiefbeelden, was weer belangrijk voor Oliveo met twee kopgoals.

Oliveo pakt tweede plek na winst in modderfestijn

Sport 63 keer gelezen

Pijnacker - Oliveo wist vooraf dat het goede zaken kon gaan doen. Zowel koploper Laakkwartier als nummer twee Graaf Willem VAC 2 speelde tegen een stugge tegenstander. Eerst zelf maar eens winnen in Den Haag want ook de tegenstander van Oliveo, VCS had al wat prima resultaten geboekt.

Op een grauw sportcomplex Escamp schoot Oliveo uit de startblokken. Na ongeveer tien minuten spelen stond het al 0-2 voor de Pijnackenaren. Dewie van Wichen wist tweemaal het net te vinden. Twee identieke corners leverden twee doelpunten op. Het eerste doelpunt maakte de centrale verdediger met zijn bovenbeen en de tweede knikte hij binnen met zijn hoofd.

VCS was lamgeslagen door de snelle achterstand. Oliveo wachtte af en counterde twee keer gevaarlijk. Bij de tweede counter van Oliveo werd de bal uitverdedigd via een hand van een Hagenaar waarna de bal terecht op de stip ging. Wessel Kleij ontfermde zich met succes over de strafschop en zo stond VCS al na 25 minuten spelen op een bijna kansloze achterstand. Vlak voor rust deed VCS iets terug via een vrije trap. De wedstrijd werd ook nog even gestaakt vanwege een hevige onweersbui.

Tijdens de rust viel er zoveel water uit de hemel dat het veld een onbespeelbare modderpoel werd. Toch counterde Oliveo zich naar een knappe 1-5 voorsprong wat tevens de eindstand was. Bijnsdorp kopte tweemaal binnen. Even daarvoor had Oliveo nog een strafschop gemist. VCS eindigde de wedstrijd helaas met tien man na een grove charge van de rechtsbuiten.

Doordat zowel Laakkwartier als Graaf Willem VAC verloren stijgt Oliveo naar plek twee op de ranglijst met koploper Laakkwartier in het vizier. Het verschil is nog vijf punten.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Brouwer, Van Wichen, Van Oort, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Vloemans (Janssen), Bijnsdorp, Kleij (Hoogland)