Afbeelding

Home Instead Thuisservice: thuiszorg, maar dan anders!

Actueel 762 keer gelezen

Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een naaste. Veel mensen zien zichzelf echter niet als mantelzorger. “Het is toch vanzelfsprekend dat ik dit doe”, zeggen zij meestal. 

Zoals Piet die zijn moeder ondersteunt sinds zijn vader twee jaar geleden is overleden. “De wens om thuis te blijven wonen, dát is allesbepalend voor mijn moeder, dus ook voor mij. Als Home Instead niet op ons pad gekomen was, zou dat onmogelijk geweest zijn. Mijn moeder werd alsmaar meer vergeetachtig. Ik nam de administratie van haar over en deed de wekelijkse boodschappen.” De dagelijkse routine, zoals persoonlijke verzorging, medicatie en maaltijden, verzorgde Pieter van Foreest en Piets moeder ging naar de dagbesteding. “Opeens voelde mijn moeder er niets meer voor om naar de dagbesteding te gaan en zij dreigde te vereenzamen”, zegt Piet. Toen werd Home Instead ingeschakeld. “Een schot in de roos, want mijn moeder vindt het geweldig dat deze CAREGivers, zij noemt het dames, haar bij toerbeurt gezelschap houden.” Piet is blij met de nieuwe structuur in het leven van zijn moeder. Hierdoor maakt hij zich beduidend minder zorgen om haar.

“Home Instead betekent veel voor ons”

De ouders van Marjan hadden graag nog lange tijd samen onder één dak gewoond. Dat is helaas niet mogelijk, in verband met de situatie van Marjans vader. Home Instead betekent veel voor ons”, zegt Marjan. “Vanwege corona ging de dagbesteding dicht en was mijn vader elke dag thuis. Ik dacht: hoe moet dat nu? Het zou voor ons als kinderen te belastend worden om elke dag bij onze ouders te zijn. Mijn moeder kon het zorgen niet alleen. Home Instead zorgde ervoor dat er elke middag iemand met mijn vader ging wandelen. Dat deed hij zo graag. En mijn moeder had even de handen vrij. Buurtzorg kwam voor verzorgende en verplegende handelingen. Inmiddels woont mijn vader in het verpleeghuis en is mijn moeder vaak alleen”. In overleg met Home Instead is er gekeken hoe Marjans moeder ondersteund kan worden zodat ze minder eenzaam is. Gelukkig kon dat via de mantelzorg ondersteuning van het Zilveren Kruis. De CAREGivers van Home Instead ontlasten de mantelzorg van Marjan. Zij geven haar moeder rond de maaltijd een gewenste structuur zij komen enkele keren per week op bezoek.

De namen in de tekst zijn vanwege privacy redenen gefingeerd. 

Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost
Delftweg 73D
2289 BA Rijswijk
085-8768794

info.hzo@homeinstead.nl
www.homeinstead.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant