Afbeelding

GGD Haaglanden start met sluiten van vaccinatielocaties

Actueel 2.214 keer gelezen

GGD Haaglanden gaat vanaf 16 augustus over tot sluiting van een aantal vaccinatielocaties. In de maanden juni en juli zijn de grootste aantallen vaccinaties per week gezet, in totaal zijn er in regio Haaglanden ruim 1.000.000 prikken gezet. 

Bijna iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie is inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen. Daarom gaat de GGD Haaglanden zich nu meer richten op kleinschaliger vaccineren, bijvoorbeeld in specifieke wijken waar de vaccinatiegraad nog achterblijft.

Dit zijn de eerste stappen in de afschaling:

•        Zondag 15 augustus is de laatste prikdag in de vaccinatielocaties Cars Jeans stadion in Den Haag, Silverdome in Zoetermeer en de vaccinatielocatie in ’s-Gravenzande.

•        Zondag 5 september wordt de laatste prik gegeven in de Broodfabriek in Rijswijk De locaties Haga Sportlaan, Delft en Leidschendam-Voorburg zijn vanaf 6 september open voor vaccinatie van 9.00 tot 14.00 uur.

Vaccineren zonder afspraak
In de periode voorafgaand aan de sluiting is het mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te krijgen. Vaccineren zonder afspraak is vanaf dinsdag 2 augustus mogelijk bij het Cars Jeans stadion in Den Haag, Silverdome in Zoetermeer en de Broodfabriek in Rijswijk. Vanaf zaterdag 7 augustus kunnen geïnteresseerden zonder afspraak terecht op alle vaccinatielocaties in de regio Haaglanden.

Fijnmazig vaccineren in de wijk
Deze afschaling is in lijn met de landelijke vaccinatiestrategie. Mochten de omstandigheden veranderen, dan zullen de plannen worden bijgesteld. We blijven flexibel inspelen op de situatie. GGD Haaglanden blijft actief met fijnmazig vaccineren in de wijk. Samen met de gemeenten in de regio kijken we waar de vaccinatiegraad achterblijft en in welke wijken extra informatie en inzet nodig is. Op deze manier willen we mensen in al onze gemeenten de kans bieden zich alsnog te vaccineren. De GGD zal e.e.a communiceren via diverse media en op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant