Afbeelding

DSVP MO17 wint Nederlands kampioenschap!

Sport 3.380 keer gelezen

Pijnacker - Vorige week speelde DSVP MO17 de voorronde voor het NL kampioenschap onder 17. Deze werd gehouden bij Overbos en was voor Noord Nederland. De voorronde werd goed doorgekomen door een overwinning en een gelijk spel. In de halve finale moest er gewonnen worden van Kadoelen.

Door twee doelpunten van Mirte van Koppen werd uiteindelijk de finale gehaald. De finale werd gespeeld tegen Buitenveldert MO17. De eerste helft had DSVP het moeilijk en was Buitenveldert de betere ploeg. Maar door hard werken werd de rust gehaald met een 0-0 stand. De tweede helft herstelde DSVP zich en waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was de stand 0-0. Dus penalty’s moesten de beslissing brengen. Die werden gewonnen door DSVP door geen penalty te missen. Ella, Mirte en Danique scoorde.

De finalisten plaatsen zich voor de finale dag op zondag 4 juli. De finale dag was voor vier finalisten. Twee uit Noord (DSVP en Buitenveldert) en twee uit Zuid (Fortuna en SDC). De eerste wedstrijd was tegen Fortuna. Fortuna speelde erg fel waar DSVP veel moeite mee had. Met veel kansen aan beiden zijden werd het uiteindelijk 0-0. De tweede wedstrijd tegen SDC moest gewonnen worden. DSVP won uiteindelijk terecht met 1-0 door een doelpunt van Luna Schipma.

De derde wedstrijd was weer tegen Buitenveldert. Met een punt zou DSVP zich plaatsen voor de finale. Met een behoudende tactiek begon DSVP aan de wedstrijd. Dit pakte totaal verkeerd uit en Buitenveldert kwam op 1-0. DSVP gooide alles om en ging vol op de aanval spelen. Hier had Buitenveldert veel moeite mee. De gelijkmaker kwam snel het was weer Luna Schipma die de 1-1 maakte. Dsvp ging door en door een mooie aanval gaf Mirte voor en Isa Soeterbroek schoot de 2-1 binnen. Hierdoor plaatste DSVP zich voor de finale met 7 punten.

Tegen wie? Ja weer Buitenveldert die zes punten hadden. DSVP hielt de zelfde tactiek vast namelijk vol in de aanval en constant druk houden op de tegenstander. Met de vijf wissels die we hadden was iedereen nog fit. De finale werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Iris van de Meer die zeer goed speelde. Zo werd DSVP MO17 de terechte winnaar van het NK MO17 2021.