Afbeelding
Lezersactie

Lokaal talent in voorprogramma chansonnière Diana van der Bent in CulturA & Zo

Actueel 832 keer gelezen

Vrijdagavond 25 september treedt Diana van der Bent op, samen met Paul den Bakker op in theater CulturA & Zo. Zangeres Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker hebben zich de laatste jaren met succes bekwaamd in het vertolken van het Franse chanson. Hun programma Tout finit par des chansons wordt al enkele seizoenen met succes overal in den lande gespeeld. In 2018 namen zij hun gelijknamige cd op bij platenlabel TRPTK. In het voorprogramma treden de lokale talenten Juliët en Mylène op. 

- Klik hier om kaartjes te winnen! -

Speciaal voor het ZomerZout Festival hebben Diana en Paul een selectie gemaakt van de mooiste chansons uit hun programma, aangevuld met nieuw repertoire, waarbij ook het Nederlandse chanson niet wordt overgeslagen. De vertolkingen hebben een geheel eigen karakter door het veelkleurige en flexibele stemgeluid van Diana van der Bent. Haar gitarist voorziet het geheel van een smaakvolle en lyrische begeleiding waarin tegelijkertijd zijn jazz-roots altijd blijven doorklinken. Verwacht prachtige chansons van onder meer Jacques Brel, Charles Aznavour, Georges Moustaki en Toon Hermans.

Juliët uit Ypenburg (zang)
In het voorprogramma treedt lokaal talent op. De voorstelling start dan ook al om 19.30 uur. Als eerst zal Juliët optreden. Juliët is 14 jaar, woont in Ypenburg. Ze gaat naar de derde klas van de havo in Leidschendam. Juliët is al van jongs af aan een zangvogeltje. Als ze niet zingt is er wat aan de hand. Ze is sinds anderhalf jaar bezig met musicalzang bezig. Ze zou best wat willen doen met zingen in de toekomst, maar wat...dat is nog niet duidelijk. Als kleutertje begon ze met ballet. Ze heeft een aantal soorten dans geprobeerd, maar van het musicaldansen wordt ze het meest enthousiast.

Mylène uit Nootdorp (piano)
Daarna neemt Mylène Lesscher uit Nootdorp plaats achter de vleugel. Zij stelt zichzelf voor: “Ik ben Mylène, ik ben in juni afgestudeerd tot foodtechnoloog aan het hbo, Hogeschool Inholland in Delft. Ik ben op mijn tiende begonnen met pianospelen, dus ik speel nu al ruim elf jaar piano. Dit is een onderdeel van mijn leven. Naast piano speel ik ook akoestisch en elektrische gitaar, ik produce elektronische muziek en doe aan DJen. Ik heb al vaker opgetreden. Ik heb meegedaan aan Nootdorps got Talent in 2014 en heb deze prijs toen ook gewonnen. Daarnaast heb ik meerdere keren op mijn middelbare school opgetreden tijdens vieringen en speel regelmatig in CulturA & Zo. En niet te vergeten de thuisconcerten, elke dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant