Afbeelding

Bedrijf uit Delfgauw schenkt 1000 Corona sneltesten aan ziekenhuizen

Actueel 7.484 keer gelezen

Delfgauw - Sensitest Nederland uit Delfgauw stelt duizend Sensitest Corona Covid-19 Sneltesten gratis ter beschikking aan ziekenhuizen die ze hard nodig hebben. Het gaat hier om sneltesten die binnen 15 minuten IgM en IgG antistoffen tegen het Corona virus kunnen aantonen.

De nieuwe Sensitest Corona Sneltest is een antistoffentest die kan vaststellen of de patiënt antistoffen aanmaakt tegen het corona virus. De Sensitest Coronatest is de enige sneltest die is gecertificeerd voor verkoop in de EU. De test reageert op zowel de IgM als IgG antistoffen. In principe kunnen patiënten die voldoende antistoffen bezitten, binnen 15 minuten weten of ze besmet zijn of zijn geweest. Het lichaam maakt de antistoffen aan in de periode nadat de eerste ziekteverschijnselen zijn begonnen, zoals droge hoest, koorts, benauwdheid, keelpijn en neusverkoudheid.

Deze week zijn de eerste artsen in Nederland aan het werk gegaan met de nieuwe Sensitest Covid-19 sneltest. De uitslagen zijn veelbelovend. Inmiddels is deze test al bij enkele honderden patiënten afgenomen en zijn er zowel positieve als negatieve testuitslagen vastgesteld. De testen worden beschikbaar gesteld aan regionale ziekenhuizen in Nederland.

Robert Das van Sensitest Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant