Afbeelding

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt 226 kinderen in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 809 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Sporten, muziekles, zwemmen of dansen. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat alle kinderen dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en heeft in 2019 voor 226 kinderen in Pijnacker-Nootdorp de sport of cultuur betaald.

Wethouder Peter Hennevanger: “Uit landelijke cijfers blijkt dat 1 op de 8 kinderen opgroeien in gezinnen die het niet breed hebben. Zij kunnen niet sporten, dansen of muziek maken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen sporten, iets aan kunst of cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Daarom ondersteunen we het Jeugdfonds Sport & Cultuur.”

Door de inzet van het Jeugdfonds konden 226 kinderen uit Pijnacker-Nootdorp lid worden bij een plaatselijke sportvereniging of cultuurinstelling. Zo konden 94 kinderen meedoen aan diplomazwemmen en 70 kinderen lid worden van een voetbalvereniging. Naast zwemmen en voetbal gingen kinderen ook dansen, turnen of tekenen. Ouders kunnen een aanvraag doen via een intermediair. Een intermediair is een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener.

Aanvraag doen?
Is er thuis geen geld voor sport of cultuur? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan het betalen. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant