Afbeelding

Kinderfysiotherapeut Toke van der Ploeg: Goed nieuws voor 2020

Algemeen 1.423 keer gelezen

Pijnacker - Toke van der Ploeg heeft sinds 2006 met haar praktijk voor kinderfysiotherapie een mooie ruimte in het Gezondheidscentrum aan de Acacialaan in het centrum van Pijnacker.

Als er problemen zijn bij de motorische ontwikkeling van kinderen, kan een kinderfysiotherapeut heel veel betekenen, zegt Toke. “Als kinderfysiotherapeute geef ik oefentherapie en zonodig massage om problemen in het bewegend functioneren van kinderen te verbeteren. Op elke leeftijd kan het bewegen bij kinderen problemen geven. Bij baby’s kan kinderfysiotherapie goed helpen als de ontwikkeling te langzaam verloopt of als de baby een voorkeurshouding heeft. Bij oudere kinderen die last hebben van enkels, knieën of achillespezen kunnen oefeningen helpen om weer zonder klachten te kunnen sporten. Ook bij kinderen die motorisch onhandig zijn, en bijvoorbeeld niet leesbaar kunnen schrijven, is kinderfysiotherapie zinvol. Door het oefenen van fijne motoriek en specifiek schrijfmotoriek kan het kind op school weer goed meekomen.”

Het goede nieuws voor 2020 is dat kinderfysiotherapie ook in 2020 prima verzekerd is, vertelt Toke. “Elk kind is voor achttien keer per jaar verzekerd op de hoofdverzekering en de ouders hoeven geen eigen risico te betalen. Ook hoeft de huisarts of de consultatiebureauarts geen verwijzing te geven. Als ouders zich ongerust maken over de motorische ontwikkeling van hun kind kunnen zij rechtstreeks naar de kinderfysiotherapeut.” Goed om te weten is ook dat kinderfysiotherapie echt een vak apart is en dat een behandeling bij een kinderfysiotherapeut drie kwartier mag duren terwijl volwassenen bij een ‘gewone’ fysiotherapeut doorgaans na een half uur weer buiten staan.

Toke van der Ploeg zit al heel lang in het vak en haar ruime werkervaring komt haar goed van pas. Als ze wat foto’s uit het archief opdiept komen de verhalen los. Zo was er een jongetje die moeite had met zijn grove motoriek maar na een aantal behandelingen kwam het allemaal goed en schoot het ventje met een welgemikt schot in de praktijkruimte van Toke de klok van de muur. “Dat vond ik heel knap van hem”, aldus Toke, die intussen wat Ikeaklokken op voorraad heeft! 

Tot slot: de praktijk aan de Acacialaan is ook voor inwoners van Nootdorp en Delfgauw goed te bereiken en in de nabijgelegen centrale parkeergarage van de Ackershof kan twee uur gratis geparkeerd worden.

Meer informatie over bijvoorbeeld openingstijden en uitgebreide informatie over behandelingsmogelijkheden vindt u op de website: www.kinderfysiotherapie-pijnacker.nl Het e-mailadres is info@kinderfysiotherapie-pijnacker.nl. Telefoonnummer 015-3613626

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant