De Nootdorpse Margot Labordus – Kerklaan maakte een schilderij geïnspireerd op de bekende Delftse schilder Pieter de Hooch.
De Nootdorpse Margot Labordus – Kerklaan maakte een schilderij geïnspireerd op de bekende Delftse schilder Pieter de Hooch.

Schilderij Pieter de Hooch in Nootdorp

Actueel 1.797 keer gelezen

De tentoonstelling met schilderijen in Delft van Pieter de Hooch is een zeer groot succes gebleken. Vele duizenden bezoekers kwamen ervoor naar het Prinsenhof voor deze eenmalige expositie met topwerken. 

Tegelijk met de expositie organiseerde het museum tal van aanverwante activiteiten. Een daarvan was de uitdaging aan kunstenaars om een schilderij te maken in de stijl van Pieter de Hooch met daarin een link naar het heden. Een van de kunstenaars die de uitdaging aanging, was Margot Labordus – Kerklaan uit Nootdorp,

Trots
"Het was een initiatief van de Vrije Academie Delft samen met het museum. Ik schilderde de bekende vloer van Pieter de Hooch en het huiskamertafereel met binnenplaatsje samen met mijn kleinzoon die met de stofzuiger zijn de kruimel van het eten van zijn verzameling Dino’s aan het opruimen is. Tegelijk met andere schilderijen van mede-cursisten is het afgelopen zomer tentoongesteld in het centrum van Delft bij 38CC in de Papenstraat. Een pracht-expositie waar helaas te weinig reclame voor is gemaakt. Inmiddels heb ik het schilderij, gemaakt in acryl, weer op mijn atelier hangen. Ik ben er trots op: het was een heerlijke uitdaging om met name het typerende perspectief en kleurenpalet van Pieter de Hooch voor elkaar te krijgen", aldus Margot Labordus – Kerklaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant