Afbeelding

Waanzinnige foto's bij wedstrijd Delfland

Actueel 2.621 keer gelezen

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Natuurlijk Delfland zijn door de aanwezigen de winnaars bepaald van de fotowedstrijd Mijn mooiste natuurfoto uit 2019. De deelnemers konden maximaal 2 foto’s per categorie insturen; de categorieën waren Insecten, Planten, Natuur algemeen en Vogels.

De winnaars zijn: Insecten Wim van Nimwegen met een ligusterpijlstaart, hij heeft de foto op zijn volkstuin genomen, de rups zat op een sering. Planten: Annette Descamps met klaprozen, gemaakt op 29 mei 2019 in Delfgauw. Natuur, algemeen, Diamond Schrama, springende vos, een vos springt over het water in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Vogels: Floris van Geest, 14 jaar, Monster, Poelzone, 27 februari 2019. Deze prachtige rallensoort is weinig bekend. De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord! Hij leidt een zeer verborgen leven tussen het riet. De winnaars ontvangen elk een bon ter waarde van € 50,-- die in de afdelingswinkel te besteden is.

Er hebben 150 mensen aan de wedstrijd deelgenomen die 294 foto’s hebben ingestuurd. Een tweekoppige jury had een selectie gemaakt, deze bestond uit Kees van der Kraan, secretaris Natuurlijk Delfland en Guy Dekelver, internationaal amateur wildlife fotograaf, hij heeft in Afrika en Azië gewoond en gewerkt en daar veel foto’s gemaakt, hij heeft ook enkele prijzen gewonnen. Hij woont nu in België en komt regelmatig voor zijn werk in Afrika. Tijdens de bijeenkomst waren er circa 90 mensen aanwezig, die elk vijf punten per categorie kregen om onder één of meerdere foto’s te verdelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant