Frans Walraven heeft de winkel overgedragen aan Jeroen Kroeze.
Frans Walraven heeft de winkel overgedragen aan Jeroen Kroeze. Onbekend

Sport 2000 Nootdorp in andere handen

Actueel 3.983 keer gelezen

Nootdorp - Eind vorige week was de officiële heropening van Sport 2000 Nootdorp. De winkel was al even geleden overgegaan in andere handen. Nootdorper Frans Walraven is vijftien jaar met ups en downs eigenaar geweest van de prachtige sportwinkel in De Parade en nu is Jeroen Kroeze de man.

Voor Frans Walraven was het tijd voor verandering. Hij is weer werkzaam geworden in de wereld van de logistiek en dan vooral gericht op de bouw en de bouwmarkten. Misschien dat hij ooit weer eens zelfstandig ondernemer wil zijn of worden, maar voorlopig geeft Frans de voorkeur aan een loondienstverband.

Het is natuurlijk wel even heel erg wennen voor hem en het afscheid van de Sport 2000-winkel in Nootdorp ging met enige weemoed gepaard. “Ik heb toch vijftien jaar met mijn hele ziel en zaligheid me ingezet voor deze winkel. Mooie jaren en mooie dingen meegemaakt en ook mindere tijden. De crisis gelukkig overleefd. Het is dus niet niks om dat achter je te laten, maar het is goed zo. Het was tijd voor verjonging en vernieuwing. Ik ben heel blij met Jeroen Kroeze als nieuwe eigenaar. Ieder doet het op zijn of haar eigen manier en dat is prima”, aldus Frans die nog even opmerkt dat het voor zijn dochtertje Eva ook een flinke verandering is. Zij was op de Jozefschool in Nootdorp altijd het ‘Sport 2000-meisje’. Dat is ze nu dus niet meer.

De nieuwe Sport 2000-man is Jeroen Kroeze, die nu nog in Dordrecht woont maar wel plannen heeft om een stukje deze kant op te komen. Hij is al heel lang werkzaam in de sportwinkelbranche. Als medewerker, als winkelier/bedrijfsleider en ook als regiomanager van een aantal Sport 2000-zaken. Zo kende hij ook Pijnacker en Nootdorp en zo ontstond eveneens het contact om de winkel in Nootdorp over te nemen. Dat heeft Jeroen met volle overtuiging gedaan. Hij ziet heel veel potentie in deze winkel met een regiofunctie en heeft met tal van verenigingen in de omgeving al goede contacten of zelfs contracten ‘gelegd’. Voor een deel is het ook een voortzetting van wat al bestond en liep. Als voorbeelden van nieuwe contracten noemt Jeroen de RC Delft, de rugbyclub, en HC Ypenburg, de hockeyclub. Maar zo zijn er nog tal van namen te noemen, ook van diverse sportscholen. Jeroen heeft met zijn team een visie ontwikkeld die leidend wordt bij de dagelijkse werkzaamheden in de winkel. De nieuwe visie is met een paar woorden samen te vatten: dorps in contact, professioneel in advies.

Kwaliteitspakket
“We willen voor zo veel mogelijk sporten en hun beoefenaren een zo groot en uitgebreid mogelijk kwaliteitspakket kunnen bieden, vanuit een persoonlijke benadering maar wel professioneel en ondersteund met een goed advies. Ik verkoop liever nee dan onzin”, aldus Jeroen die bij de samenstelling van het team goed heeft gekeken naar kwaliteit en kennis. Onder meer Jules en Joost brengen kwaliteit en kennis mee vanuit het vorige team en daarnaast heeft Jeroen zijn broer Nathan meegebracht. Daarnaast zijn er diverse parttimers – ook vrouwen – die van wanten weten. Het streven is dat er altijd minimaal twee mensen/medewerkers aanwezig zijn die bij wijze spreken alles weten en kunnen. Een kwaliteitsproduct verdient namelijk een op en top kwaliteitsbegeleiding. Persoonlijk en professioneel!

Ieder deel van het jaar heeft weer zijn eigen speerpunten. Verder vindt Jeroen het ook heel leuk om nauwe contacten te hebben met zo veel mogelijk verenigingen en sportscholen en voor hen echt het verschil te maken. Het streven is gericht op langdurige duurzame relaties die voor beide partijen wat opleveren. Zeker ook voor de verenigingen zelf. Ook daar geldt dat service en advies hand in hand gaan met perfecte spullen voor een goede en voordelige prijs. Tot slot vragen we Jeroen of hij zelf nog een beetje sportief is. Dat is hij. Voorheen als kickbokser en nu ook als ‘runner’ en ‘mudracer’, zo vertelt hij in de volledig verbouwde winkel!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant