Afbeelding

Niketan en Jostiband nemen sinterklaasliedje op voor kinderen in Bangladesh

Actueel 755 keer gelezen

Pijnacker - In aanloop naar het sinterklaasfeest nam de Jostiband speciaal voor Stichting   Niketan  uit Pijnacker een sinterklaasliedje op voor gehandicapte kinderen in Bangladesh. Met deze speciale opname van Sinterklaas Kapoentje steunt de Jostiband de stichting in haar sinterklaasactie voor zorg en onderwijs voor kinderen met een handicap in Bangladesh.  

Met het sinterklaasfeest in aantocht struinen veel kinderen de speelgoedgidsen door op zoek naar het nieuwste speelgoed. Juist in deze periode vraagt Stichting Niketan aandacht voor de wensen van kinderen met een handicap in Bangladesh. Met een speciale sinterklaasactie hoopt de stichting Nederland in beweging te brengen ook iets in de schoentjes van deze kinderen te doen om hen beter toegang te geven tot onder andere onderwijs.

Schoentjes zetten in Bangladesh
In de actie vraagt de stichting mensen iets – virtueel- in de schoentjes van de kinderen te doen. Daarbij gaat het om donaties die hen helpen deel te nemen aan speciaal onderwijs van Niketan in Bangladesh. Van lesboeken en gezonde maaltijden tot hulpmiddelen om te leren zitten, staan en lopen. Om aandacht te vragen deze actie, nam de Jostiband voor hen het liedje Sinterklaas Kapoentje op, dat werd verwerkt in een sinterklaasvideo voor de kinderen.

Antoinette Termoshuizen uit Pijnacker, oprichter van stichting Niketan: “We dromen van een wereld waarin kinderen met een complexe handicap in Bangladesh geaccepteerd worden en naar school kunnen. Om dat te kunnen doen, krijgen we altijd veel hulp van vrijwilligers, lokale krachten en donateurs. Nu de sinterklaasgedachte rondzingt, hopen we dat nog meer mensen ons helpen om nog meer kinderen te kunnen helpen. Het mooie gebaar van de Jostiband helpt ons zeker aandacht te vragen voor deze kinderen.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant