In stadsherberg de Mol werd lekker gegeten.
In stadsherberg de Mol werd lekker gegeten.

Herensociëteit bestaat 150 jaar

Actueel 721 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs hebben de leden van de Herensociëteit met hun partners het 150-jarig bestaan van de sociëteit gevierd.

In het jaar 1869 werd de Sociëteit door dorpsnotabelen opgericht. De festiviteiten begonnen met een uitgebreide lunch bij het thuishonk Tout le Monde. Het feestje ging verder in stadsherberg de Mol in buurgemeente Delft. Om op gang te komen kregen we een kopje koffie met apfelstrudel aangeboden, vertelt Cees van der Leden. De heren dames deden ook nog een speurtocht door Delft.

"Het weer was perfect met prima temperatuur en een stralende zon dus dat was genieten van de Delftse binnenstad met al zijn bezienswaardigheden", zegt Cees. Tijdens het diner werd men muzikaal onderhouden door de stadstroubadour. Cees: "Tijdens het diner manifesteerde de troubadour zich als stadsheraut van Delft met een plechtige mededeling voor het 150-jarig bestaan van de herensociëteit. Na voorlezing van het document werd het zowel door de stadsheraut als de voorzitter ondertekend. Het document werd hierna plechtig aan de voorzitter overhandigd." "De bus stond aan het einde van de avond klaar om ons weer naar Pijnacker te brengen waar wij rond 23:00 weer bij Tout le monde afgezet werden. Zo kwam er een einde aan een enerverende dag", aldus Cees. Wil je lid worden? Mail eens naar: cees.leden@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant