Jeugdkoren Zingen
Jeugdkoren Zingen nvt

Lunchconcert

zondag 19 mei 2024 12:00 tot 13:00

Aanstaande zondag 19 mei zullen de stemmen van ca. 75 meisjes klinken in de Ontmoetingskerk. Het koor Musicanti, o.l.v. dirigente Danielle van Lieshout, is het selectiekoor van de Academy of Vocal Arts uit Den Haag. Het bestaat uit zeer getalenteerde en gemotiveerde koorleden die uit het Haags Kinderkoor komen en treden op heel hoog niveau op. Zij verlenen hun medewerking aan verschillende producties, maken reizen en genieten een gedegen muzikale opleiding op het hoogste niveau. Zij hebben komend weekend een uitwisselingsweekend met het Mädchenchor Hamburg, o.l.v. dirigente Gesa Werhahn. Ook dit koor heeft dezelfde manier van opleiden en bereikt daarmee hetzelfde hoge niveau. De organisatie van deze concertserie is uitermate verheugd dat deze twee koren dit concert willen verzorgen. Het eerste deel zingt Musicanti apart, daarna Mädchenchor Hamburg apart en gezamenlijk wordt het concert besloten. Twee jaar geleden trad Musicanti al eens in deze concertserie op met een jeugdkoor uit Dornbirn in Oostenrijk en dat was een fantastisch concert. De verwachtingen zijn ook nu hoog gespannen.

Op het programma staan o.a.: The Rose, Nothing else matters, Guten Abend, gut’Nacht en hetzelfde leuke laatste nummer als op het concert 2 jaar terug.

Nog nooit bij een concert in de Ontmoetingskerk geweest? De concerten gaan als volgt: De lunchconcerten zijn in principe op de 3e zondag van de maand, aanvang 12 uur. In de zomermaanden juli en augustus is er geen concert. De toegang is gratis. De concerten duren ongeveer een uur. Bij tijdige binnenkomst is er voor de bezoekers een kopje koffie of thee al dan niet met een boterhammetje of krentenbol. Gratis. Na afloop bieden wij een drankje en een knabbeltje aan, ook gratis! De muziek is belangrijk maar elkaar ontmoeten is zeker zo belangrijk en we willen geen hoge entree-drempel.Na afloop van het concert is er een vrijwillige inzameling ter dekking van de kosten. U bent van harte welkom!

Locatie