Afbeelding
Ron Brand

Het oneindige verhaal van de ‘Titanic’.

woensdag 27 september 2023 20:00 tot 22:00

14 april 1912. Het is bijna middernacht. Het luxueuze passagiersschip ‘Titanic’ ramt op volle snelheid een ijsberg en loopt snel vol water. De naar schatting 2200 opvarenden proberen zich in veiligheid te brengen. Onder hen bevinden zich drie Nederlanders: Jonkheer George Reuchlin, directeur van de Holland-Amerika Lijn, Hendrik Bolhuis, kok in de keuken van het à la carte restaurant, en stoker Wessel van der Brugge. Weten zij het vege lijf te redden?

Drs. Ron Brand werkt als conservator in het Maritiem Museum Rotterdam en stelde in 2012 een tentoonstelling samen naar aanleiding van het feit dat de ‘Titanic’ toen 100 jaar geleden zonk en nog wel tijdens haar eerste reis. In de tentoonstelling werd toen vooral aandacht besteed aan het weinig bekende verhaal van de drie Nederlanders aan boord van dit schip.

In de lezing gaat Ron Brand in op de voortdurende aandacht voor dit schip, ook nu nog na 111 jaar. Hij vertelt over het tragische ongeluk van de subsmersible  ( duikboor voor onderzoek op de zeebodem) ‘Titan’, die in juni van dit jaar implodeerde tijdens een tocht naar het wrak van de Titanic. Ook gaat hij in op de drie landgenoten op de ‘Titanic’ aan de hand van hun persoonlijke bezittingen. En wat had deze ramp voor gevolgen voor de scheepvaartveiligheid? Ten slotte geeft hij een antwoord op de vraag waarom de ramp met de ‘Titanic’ nu nog steeds in ons collectieve geheugen gegrift staat.

Ron Brand neemt ons in een boeiende lezing mee in het verhaal van de Titanic

De lezing is woensdag 27 september om 20.00u in het Welzijnscentrum Keizershof, Floralaan 102.

aanmelden:       via info@swop.nl of telefonisch 015-3699699  of

aan de balie van Schakelaar, Mr. Dr. v.d. Helmlaan 11, Pijnacker

kosten:                10 euro p.p. inclusief koffie / thee.  Betaling uitsluitend met pinpas op locatie