Orgelconcert

zaterdag 22 april 2023 15:00 t/m 16:00

Petra Veenswijk, sinds 1987 dirigente / organiste verbonden aan de Maria van Jessekerk in Delft, heeft samen met Noud Janssen, schrijver van het boek Nootdorps Verleden, een concert samengesteld rondom de tijd en het leven van Maria van Oosterwijck. Maria is geboren in Nootdorp en dochter van Jacobus van Oosterwijck die in 1632 in Nootdorp als dominee werd aangesteld. Petra bespeelt het orgel en Noud toont op de beamer diverse schilderijen van Maria en geeft daar uitleg bij. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis, aan het einde is er een collecte bij de uitgang. De Dorpskerk heeft een beperkt aantal zitplaatsen, ongeveer 175, dus u moet u van te voren aanmelden. Dat kunt u doen via henk@rolvink.info waarna u een bevestiging krijgt.

Locatie