Liesbeth van Bemmel vertelt over voedselbossen.
Liesbeth van Bemmel vertelt over voedselbossen. Foto: PuurMyra

Voedselbos als verduurzaming van de landbouw? Lezing.

dinsdag 7 februari 2023 20:00 t/m 21:30

Dichtbij Pijnacker ligt het florerende voedselbos Benthuizen, dat Liesbeth van Bemmel is gestart in een weiland van 1,2 hectare. Daar werd haar droom werkelijkheid. Volgens Liesbeth draagt deze natuurinclusieve landbouwmethode op een positieve manier bij aan de stikstofproblematiek, het klimaat en de biodiversiteit. Al het leven is er welkom en voelt zich er thuis. En het levert ook nog voedsel op! Een voedselbos heeft wel starttijd nodig om te gaan floreren. Liesbeth weet hier alles van en vertelt deze avond graag wat de toekomstmogelijkheden van voedselbossen zijn in onze huidige landbouwsystemen.