Thor van Akureyri
Thor van Akureyri Charles van der Mast

De VIKINGEN - cursus door Diana de Wild

maandag 6 februari 9:30 - 11:30

Cursus Vikingen door Diana de Wild

Van de negende tot de elfde eeuw na Chr. waren de Vikingen in heel noordelijk Europa gevreesde plunderaars. De Vikingen reisden in hun slanke, snelle drakenschepen en vielen vele kustplaatsen in Europa aan, maar ook dorpen en steden verder landinwaarts, werden verwoest. Ze gingen echter niet alleen om te plunderen de zee op: Vikingen  waren zeer succesvolle handelaren, vormden de lijfwacht van de Byzantijnse keizer, koloniseerden IJsland en ontdekten Amerika. De Vikingen kwamen uit Scandinavië. Niet alle bewoners van Scandinavië waren rovers: de meeste Noormannen bleven in Scandinavië, bebouwden hun land en dreven handel. Zij geloofden in vele goden, zoals Odin en Thor, waar ze prachtige verhalen over vertelden. De Vikingen schreven met het runenschrift.

Tijdens deze cursus kijken we hoe de Noormannen in Scandinavië leefden en reizen de Vikingen achterna op hun vele reizen.

Diana de Wild, voor velen onder ons een begrip, geeft deze 4-daagse cursus in Keijzershof op 30 januari ,6, 13 en 20 februari 2023 van 9.30 – 11.30 u. De kosten voor deze cursus zijn €40,-, te voldoen per pin op de eerste ochtend.

Als u deel wilt nemen aan de cursus, moet u zich van tevoren aanmelden. Dit doet u door een mail te sturen naar info@swop.nl of aan de balie in de Schakelaar

Locatie