Afbeelding

Bridgecursus voor beginners

woensdag 20 december 19:45 - 22:45

Bridge verrijkt je leven

Bridge is één van de populairste kaartspelen ter wereld. Zo’ n honderd miljoen mensen in meer dan honderd landen spelen bridge. Jong en oud, mannen en vrouwen, thuis, bij een club, op het internet of waar dan ook. Omdat de basisregels over de hele wereld hetzelfde zijn, kun je ook op vakantie zomaar met een stel andere enthousiaste bridgers spelen. 

Wat is er leuk aan bridge? 

De gezelligheid natuurlijk, voor veel bridgers is de wekelijks clubmiddag of -avond belangrijk voor hun sociale contacten. Maar dat is zeker niet het enige. Het is vooral het spel zelf dat blijft boeien. Je moet blijven nadenken, welke kaarten je ook krijgt. Over het bieden, het spelen en het tegenspelen. En niet onbelangrijk: met bridge train je je hersenen en is daarom “fitness  for the mind”.

De Basis

Bridge is een kaartspel voor vier personen (twee tegen twee) met 52 kaarten. Tijden het spelen legt iedere speler een kaart op tafel, deze vier kaarten samen noemen we een “slag”. Degene die de hoogste kaart heeft neergelegd wint de slag. Vooraf stel je samen vast (het zgn. “bieden”) hoeveel slagen je denkt te winnen.

Betaalbaar

Bridge is geen dure sport. In feite heb je alleen een spel van 52 kaarten nodig. Natuurlijk is het leuk om bij een club te spelen en dan betaal je uiteraard contributie.

Bridge leren! Iets voor u?

Bridge moet je leren en een cursus is daarvoor de geëigende manier. Woensdagavond  27 september 2023 start een bridgecursus voor beginners in Pijnacker. In de eerste les zit je al met z’n vieren aan een tafel, met de kaarten in de hand! De cursus wordt georganiseerd door B.C. Multi Bridge en wordt gehouden in het Denksporthuis, Thorbeckelaan 82A. De cursus bestaat uit 2 maal 14 lessen en wordt gegeven door een gediplomeerde bridge-docent. De kosten van deze cursus bedragen € 120 voor veertien lessen, inclusief lesmateriaal.

Geef je op via de mail: infomultibridge@gmail.com of bel voor meer informatie met Anita Meijs, 06-48167666.Locatie