Afbeelding
de wespenstichting

Lezing over de positieve kant van wespen

maandag 28 november 2022 20:00 t/m 22:00

Op maandag 28 november 2022 organiseert de vereniging voor natuur- en milieubescherming Pijnacker, NMP, een lezing over de positieve kant van wespen.

Sociale wespen behoren tot de minst populaire insecten. Deze geel-zwart gestreepte beestjes kunnen ‘s zomers knap vervelend zijn op het terras en de grote nesten die ze vaak bouwen worden bij verstoring agressief verdedigd. Het is daarom niet vreemd dat men wespen liever ziet gaan dan komen. Helaas gaat in deze afkeer de nuance vaak verloren en worden de vele positieve aspecten van wespen vergeten. Het resultaat hiervan is dat ze vrijwel nergens welkom zijn en massaal met schadelijk gif worden verdelgd. Dit is niet alleen erg jammer voor de wespen en de natuur maar het is vaak ook totaal onnodig! Om deze situatie te verbeteren heeft de Wespenstichting als doel de kennis over en het begrip voor sociale wespen te bevorderen. NMP sluit zich graag aan bij dit doel met een lezing voor leden en niet-leden. Sjoert Fleurke van de Wespenstichting neemt ons mee in de wereld van de wespen en gaat onze vooroordelen te lijf met kennis. Kom je ook luisteren?

De lezing is op maandag 28 november 2022 in Het Kruispunt, Julianalaan 40, Pijnacker. De inloop is om 19:30 uur, start van de lezing om 20:00 uur (tot circa 22:00 uur). Wil je je svp aanmelden via activiteit@nmpijnacker.nl, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen? Deelname is gratis.