Buiten is het feest
Buiten is het feest Jaap Vrenegoor

Film over leven Karin Bloemen - ‘Buiten is het feest’

vrijdag 25 november 2022 18:30 t/m 21:10

De film ‘Buiten is het feest’ is de verfilming van het leven van de Nederlandse actrice en zangeres Karin Bloemen. Karin is op jonge leeftijd het slachtoffer geworden van (seksuele) mishandeling. De film geeft het publiek een unieke inkijk in de wereld van slachtoffers van kindermishandeling.

Een kaartje is inclusief de (oranje) daghap en kost 20 euro. Maar ook na de film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en na te praten of om samen een drankje te drinken.

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

Ieder jaar start op 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) wereldwijd de Orange the World campagne, die eindigt op 10 december (de internationale dag van de rechten van de mensen). De campagne beslaat 16 dagen waarin aandacht gevraagd wordt voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Om hier lokaal aandacht voor te vragen organiseert CulturA & Zo, in samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp, op vrijdagavond 25 november een filmavond in het kader van Orange the World. De film ‘Buiten is het Feest’ wordt gedraaid. 


Plot Buiten Is Het Feest

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Om het nichtje te beschermen tegen haar biologische vader Kees die de voogdij eist, moet Sonne voor de rechter haar schokkende familieverleden delen. Met de terugkeer van Kees in haar leven worden de diep weggestopte geheimen over het misbruik tijdens Sonne’s jeugd langzaam weer opgerakeld. 

Met Abbey Hoes, Georgina Verbaan, Eelco Smits

Kaarten, inclusief de maaltijd, zijn verkrijgbaar via www.culturaenzo.nl/agenda. 

De avond, met als start de maaltijd, begint om 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur). Daarna start de film. Na de film is er gelegenheid voor een drankje en napraten.

Locatie