Ensemble Chubritsa - Bulgaarse volksmuziek met vuur en passie!
Ensemble Chubritsa - Bulgaarse volksmuziek met vuur en passie!

Ensemble Chubritsa - Bulgaarse volksmuziek met vuur en passie!

zondag 2 oktober 2022 15:00 t/m 17:00

Ensemble Chubritsa is opgericht in 2004 en is gespecialiseerd in Bulgaarse folklorezang en -muziek. Het ensemble wordt sinds 2019 gedirigeerd door Svetla Anastosova. De arrangementen voor gemengd koor zijn gemaakt door Bulgaarse componisten en door klarinettist Bert Kruijer. 

In augustus heeft het ensemble een spetterende tournee in Bulgarije gehad. Tijdens twee optredens in dorpjes in het Pirin gebergte reageerde het publiek enthousiast en ontroerd. Ze werden met veel liefde ontvangen door de plaatselijke bevolking en notabelen. Het hoogtepunt van de tournee was het optreden tijdens het grootste folklore festival in Bulgarije, in Koprivshtitsa. Een dankbaarder publiek kunnen zij zich niet voorstellen: een soms tot tranen geroerde luisteraar bedankte voor het vertolken van hun muziek. 

Terug in Nederland was er extra motivatie om deze prachtige muziek ten gehore te brengen! Kom ook en geniet mee van de onregelmatige ritmes, het vuur en de ontroering van de Bulgaarse folklore! 

Dit concert is extra bijzonder ook om een andere reden. Ze nemen hiermee afscheid van een deel van de koorleden die in het kader van het project ‘Koprivshtitsa’ twee jaar samen met hen repeteerden en deze geweldige reis mee maakten. Dat wordt dus wederom een feestje!  

Kaartjes zijn te koop via de website van CulturA & Zo: www.culturaenzo.nl/agenda

Locatie

  • CulturA & Zo

    Dorpsstraat 7
    2631cr Nootdorp