<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
 • Alles
 • (32)
  Evenement
 • (3)
  Lezingen
 • (4)
  Muziek
 • (3)
  Sport
 • (1)
  Tentoonstelling

Beelden Albert Termote naar Museum Swaensteyn

woensdag 15 april 12:14 uur

Voorburg - De drie heiligenbeelden van de bekende Voorburgse beeldhouwer Albert Termote hebben een definitieve bestemming gevonden. Zij verhuizen naar de tuinzaal van Museum Swaensteyn in Voorburg.

Het publiek dat de afgelopen maanden suggesties kon aanleveren, kwam vaak met het idee om de beelden vooral in het museum te laten. Volgens de directie Peter van der Ploeg en Janelle Moerman is dat niet zo vreemd. Peter van der Ploeg: 'De beelden hebben de afgelopen maanden in het museum gestaan en zijn hier op zaal gerestaureerd. Het publiek heeft dat proces in het museum en vanuit de etalage in de Herenstraat in Voorburg nauwgezet kunnen volgen. Onze bezoekers zijn gehecht geraakt aan de prachtige beelden van Termote'.

Er is door de directie van het museum serieus gekeken naar andere bestemmingen die eveneens door het publiek werden aangedragen. Zo werd het vernieuwde Raadhuis meerdere keren genoemd, net als ziekenhuis Antoniushove en verschillende kerken. Deze locaties bleken uiteindelijk geen geschikte opties.

De directie kijkt met veel plezier terug op de verwerving van de beelden, de restauratie op zaal en de vraag om het publiek te laten meedenken. Janelle Moerman: 'Museum Swaensteyn is een museum van alle inwoners van Leidschendam-Voorburg en omstreken. We merken dat het museum steeds meer draagvlak verwerft en dat ons publiek zich inspant om met ons mee te denken".

De heiligenbeelden van Albert Termote, die zijn gemaakt in 1926 en 1927, verhuizen binnenkort naar de tuinzaal van het museum. De binnenbeelden zijn een aanwinst voor die ruimte en gaan de dialoog aan met de buitenbeelden in de tuin. Ook vormen zij een prachtige aanvulling op het werk van Termote dat zich al in de collectie van het museum bevindt. Termote was een bekende beeldhouwer, het Rijksmuseum en het Kröller-Müller Museum bezitten zijn werk.

Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl.
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227769&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>