Hulpverleners waren snel ter plekke om het meisje te helpen. Foto: Ruben van Essen
Hulpverleners waren snel ter plekke om het meisje te helpen. Foto: Ruben van Essen Foto:

Meisje (6) belandt onder auto

Het zesjarig meisje dat zondagmiddag onder een auto belandde is nog altijd in levensgevaar. Het kind werd geschept op de Van Veendijk in de woonwijk Ypenburg. Heel de wijk leeft mee met het meisje en haar familie. Op internet regent het steunbetuigingen. Ypenburg is geschokt door het ongeluk.

De politie kan nog niet vertellen wat er precies is gebeurd. De 37-jarige bestuurster uit Delfgauw werd maandag verhoord door de politie. Ze zit er helemaal doorheen en krijgt slachtofferhulp. Naar verluidt is de auto door omstanders op zijn kant gezet om het meisje te bevrijden onder de auto. Mensen die het ongeluk zagen gebeuren, worden verzocht zich te melden bij de politie. De Verkeerspolitie wil duidelijk krijgen wat er precies is voorgevallen.

Slachtofferhulp
Alle betrokkenen, maar ook mensen die daar behoefte aan hebben, mogen gebruik maken van slachtofferhulp. Aanmelden voor nazorg kan via de politie van bureau Leidschenveen-Ypenburg.

Facebook
Op internet reageren mensen diep geschokt. "Vreselijk zeg! Hopelijk redt ze het", schrijft Misha van Wingerde. Christien Rijgersberg: "Vreselijk! Sterkte voor kind en familie gewenst", zo schrijft ze op de Facebookpagina van deze krant. Aartie Kalisingh: "Auto's daar rijden veel te hard. Hier mag je maximaal 15 km per uur. Er staan ook snelheidsborden." Robin Werkman reageert daarop: "Vijftien kilometer per uur is onzin. Je mag daar 30. En zolang je niet precies weet wat er gebeurt is misschien wat minder snel je oordeel hebben. Als een kind ineens uit het niets de weg op schiet is er geen houden aan. Niet met 50 en niet met 30." Margriet Pluk is ook geschrokken: "Heftig, hoop dat het goed komt. Betrokkenen heel veel sterkte en een dikke knuffel aan de kleine meid." Ook Jenny Soer trekt van leer tegen automobilisten. "Auto's rijden te hard in woonwijken waar veel kinderen wonen", zegt ze in algemene zin. Elisabeth Josina is ook aangeslagen, ze schrijft: "Ik weet niet hoe het ongeval heeft plaatsgevonden, maar niemand wenst de bestuurster sterkte. Denk ook eens aan haar. Ik hoop dat de kleine meid het haalt en wens haar familie ook veel sterkte", besluit ze.