Michel van Eijk (zoon van Cor en Bianca van de Dwarskade in Nootdorp) en Linsey Lindeman in hun koffiekiosk.
Michel van Eijk (zoon van Cor en Bianca van de Dwarskade in Nootdorp) en Linsey Lindeman in hun koffiekiosk. Foto:

Bakkie koffie bij Kiosk De Pitstop

De jongste onderneming van Pijnacker staat bij het RanstadRail-station Pijnacker Centrum. Het is een 'koffiekiosk' met de aansprekende naam: Kiosk De Pitstop.

Net voordat je de RandstadRail in stapt, koop je daar voor een prettige prijs een heerlijk vers kopje koffie, thee of chocolademelk. De initiatiefnemers Michel van Eijk en zijn vriendin Linsey Lindeman uit Nootdorp hebben liefst zes soorten verse koffie met daarbij een stroopwafeltje of een gevulde koek. Maandag 6 maart zijn ze begonnen in een kiosk die ze konden huren in Dordrecht. De stroomvoorziening is nog even een probleem. Dat zou via Biesieklette gaan, maar dat was ineens moeilijk moeilijk. Tijdelijk maken Linsey en Michel nu gebruik van een aggregaatje. In de loop van de week gingen steeds meer mensen de kiosk ontdekken. Een zorgvuldig marktonderzoek is er niet aan vooraf gegaan. "Als ik heel eerlijk ben, dan is het idee ontstaan tijdens een avondje stappen. Dan bedenk je vaak de mooiste plannen. De volgende dag heb ik ontdekt dat er dagelijks 2600 mensen gebruik maken van deze RandstadRail-halte. Dat aantal moet voldoende zijn om rendabel te kunnen werken", zegt Michel die zijn baan als medewerker van een anthuriumkwekerij voorlopig even heeft stopgezet.

Bestelling
Hij kreeg de eerste week nog assistentie van zijn vriendin maar moest in de tweede week zelf vol aan de bak. Linsey wil Michel graag helpen maar heeft ook haar eigen werk. Ze is deze week weer aan de slag is gegaan als 'chocolatiere' bij De Lelie in Delft. Mensen die heel snel en gericht hun beker koffie of thee willen hebben voordat ze instappen, kunnen via een Appje hun bestelling plaatsen en dan zorgt Michel dat die precies op de gewenste tijd klaar is. Zijn nummer is: 06 – 3019 8937.