Een 58-jarige verkeersregelaar uit Bergschenhoek raakte in september zwaar gewond tijdens de 12 inch-race. (Foto: Jonathan de Bruin)
Een 58-jarige verkeersregelaar uit Bergschenhoek raakte in september zwaar gewond tijdens de 12 inch-race. (Foto: Jonathan de Bruin) Foto:

Celstraf en smartengeld in 12 inch-racezaak

Een 33-jarige inwoner van Pijnacker moet een jaar de cel in voor het aanrijden van een verkeersregelaar tijdens de 12 inch-race in september vorig jaar. De rechter vindt daarnaast dat hij 11.000 euro moet betalen aan het slachtoffer dat zwaar gewond raakte.

De 58-jarige verkeersregelaar uit Bergschenhoek sommeerde op 10 september 2016 de automobilist te stoppen op de rotonde bij de Oostlaan. Volgens de veroordeelde bestuurder sprong de man op de motorkap en wilde hij de voorruit eruit trappen. De man reed door en liet de zwaargewonde verkeersregelaar achter op straat. Hij meldde zich later op het politiebureau. De 12 inch-race startte door het incident veel later dan gepland.

Smartengeld
De rechter wees de verdachte op het feit dat hij eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten en veroordeelde hem tot een jaar gevangenisstraf. Ook moet hij 11.000 euro smartengeld betalen aan de verkeersregelaar die nog steeds aan het revalideren is. De 58-jarige verkeersregelaar uit Bergschenhoek brak zijn been op meerdere plaatsen, lag een week in het ziekenhuis en zat twaalf weken in een rolstoel.